Staal Taal met stadsdichter Nick Kolder

Door: Ab Jenema

IJMOND - Zondag 9 augustus is er een speciale themarondleiding op beeldenpark Een Zee van Staal in Wijk aan Zee, met de titel ‘Staal Taal’. Een Zee van Staal-gids Mattijs Reinen vertelt over het ontstaan van de beelden en over de kunstenaars. De staalverhalen over de beelden worden versterkt door een verrassend, passend of niet passend gedicht. Deze rondleiding heeft als speciale gast Nick Kolder, stadsdichter 2020.

Het beeldenpark Een Zee van Staal ligt in de duinen, pal naast de staalfabriek van Tata Steel ten zuiden van Wijk aan Zee. Hier staan veertien werken van staal van internationale kunstenaars. Iedere zondag in juli en augustus start om 14 uur vanaf de entree van het beeldenpark een gratis themarondleiding van een uur. Opgeven is niet nodig. Tijdens de rondleiding wordt de deelnemers gevraagd 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Het beeldenpark bevindt zich op de hoek van de Bosweg en de Reyndersweg in Wijk aan Zee. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen bij het park, maar op enkele minuten lopen is er ruim voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie op www.eenzeevanstaal.nl of op de facebookpagina.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing