Staalsisser bij Zee van Staal

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op de langste dag van het jaar, 21 juni, is de spectaculaire aftrap van het zomerprogramma van beeldenpark Een Zee van Staal. De hele zomer is er elke zondag een gratis thema-rondleiding door het beeldenpark. Met de ene keer de nadruk op muziek, gedichten, of fotografie, maar ook houtskooltekenen of theater.

In het duingebied naast Wijk aan Zee ligt beeldenpark Een Zee van Staal. Veertien beelden liggen of staan tussen helmgras, bramenstruiken en zeldzame plantensoorten, tegen het overweldigende decor van de naastgelegen staalfabriek. Lieflijke duinflora wordt afgewisseld door metershoge stalen beelden, met op de achtergrond de rokende hoogovens en donkere ertsbergen.

De beeldende kunst moet wedijveren met de imposante industrie en de al even indrukwekkende natuur. De combinatie versterkt elkaar en maakt een bezoek tot een inspirerende en unieke beleving voor jong en oud.
Elke eerste zondag van de maand is er om 14.00 uur een gratis rondleiding, waar meer verteld wordt over de kunstenaars en de beelden. In de zomermaanden juli en augustus zijn er wekelijks rondleidingen, met steeds een extra cultureel thema. Gedichten, muziek, verhalen wisselen elkaar af, met aandacht voor de bijzondere natuur en de fotogenieke beelden.

Op de avond van 21 juni is er een bijzondere aftrap van het zomerprogramma, waarbij meerdere acts te zien zullen zijn. Beleef vast een voorproefje van een sissende zomer in het beeldenpark. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang. Opgeven is niet nodig. Het beeldenpark bevindt zich op de hoek van de Bosweg en de Reyndersweg te Wijk aan Zee.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing