Stadsdichtersverkiezing online

Door: Ab Jenema

 

IJMOND - De verkiezing van de Stadsdichter 2021 staat weer voor iedereen open. Vanaf heden kun je meedingen en je werk inzenden. Uiterste inleverdatum is 24 december. Iedereen met een romantische of scherpe pen kan zijn gedachten in dichtvorm aan het papier toevertrouwen. Of je nu mild of kritisch van toon bent. En vervolgens kun je dat niemand laten lezen. Maar je kunt ook je schrijfsels opsturen en kans maken op de titel Stadsdichter Beverwijk.

Onderwerpen zat, in deze woelige tijden. Van coronacrisis, vaccinaties, Amerikaanse verkiezingen tot meer regionale als het Tennet Transformatorstation en de Zweedse flirt van de staalfabriek in IJmuiden, de woningnood of de nieuwe armoede. Eén ding is anders dan andere jaren. De verkiezingen kunnen niet live worden georganiseerd. Alle horeca, dus ook café Camille, is nog even gesloten. Een avond zoals andere jaren met zinderende voordrachten van de deelnemende dichters is helaas onmogelijk. Vandaar dat we de deelnemers uitnodigen om hun bijdragen schriftelijk én op video of audio in te sturen.

Van iedereen vragen we twee geschreven gedichten, plus een gedicht dat hij of zij op video of audio opneemt. Aan de hand van de voordracht en tekst wordt de winnaar gekozen. Zowel de opgenomen voordrachten als de geschreven gedichten worden later wel bekendgemaakt op een website.

De jury bestaat als vanouds uit de wethouder Cultuur (Brigitte van den Berg), de vorige stadsdichter (Nick Kolder), een vertegenwoordiger van de bieb, Roetz-man Jacky de Vries, uitbaatster José Schuyt, en organisatoren  Fransje Boot en Jaap Tesselaar (van de stichting kunst & cultuur Beverwijk). Inzenden (twee gedichten en een audio- of video-opname)voor 24 december (of eerder) naar [email protected] of [email protected]

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing