Stadsfeest Beverwijk: Nieuwe naam, nieuwe datum, maar gezellig als vanouds

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Twee jaar lang was het niet mogelijk festiviteiten te organiseren, maar de jaarlijkse feestweek van Beverwijk is terug op de kaart en misschien wel sterker dan ooit tevoren. Een nieuwe datum, een nieuwe opzet en een nieuwe naam: Stadsfeest Beverwijk. Maar uiteraard wel met een aantal vertrouwde elementen, die in het verleden al belangrijke pijlers waren onder het succes van het evenement. Blokkeer je agenda van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni, want dit wil je niet missen…!

Het meest in het oog springende verschil met de traditionele feestweek van voorheen is dat alle festiviteiten nu eind juni plaatsvinden in plaats van begin augustus. De reden? In augustus zijn veel mensen nog op vakantie, waardoor ze het leukste feestje van de stad zouden moeten missen. Bovendien is er in die maand op diverse plekken in de regio al van alles te beleven. In juni staan we nog vlak vóór de vakantieperiode en luidt het Stadsfeest Beverwijk letterlijk de zomer in! En hoewel historische gegevens over het weerbeeld geen enkele garantie bieden voor de toekomst, kunnen we toch wel voorzichtig stellen dat juni ook weer-technisch gezien een goede keuze is. Sinds de start van dit millennium was het bijvoorbeeld op de tweede donderdag van augustus slechts 10 van de 21 keer droog, terwijl het op de laatste donderdag van juni maar liefst 17 van de 21 keer droog was. Bovendien is dit de week waarin het ’s avonds het langst licht blijft! Alle seinen lijken dus op groen te staan om Beverwijk een knalfeest te bezorgen dat zijn weerga niet kent.

Muziek

Geen feest zonder een goed stuk muziek, dus direct op woensdag 22 juni barst op twee buitenpodia het spektakel los. Brafoer presenteert om 19:00 uur op het Stationsplein Brafoer & Friends, een vier uur durende muzikale belevenis van hoog niveau. De hele avond staat er een geweldige liveband op het podium en deze band begeleidt tevens diverse (landelijk) bekende artiesten. Op hetzelfde moment staan op het podium aan de Koningstraat vanaf 19:00 uur doorlopend artiesten die vorm geven aan de Hollandse avond. Tot middernacht wisselen de optredens elkaar af, zodat het publiek geen moment stil hoeft te blijven staan. Het podium aan de Koningstraat betreft een samenwerking tussen bar Notelle en café Asgard. Donderdagavond is het hier tijd voor 'Geflipt' met DJ’s in samenwerking met Mr. Saxo en mogelijk zelfs een drummer. Vrijdagavond draaien diverse DJ’s de beste hits uit de 90s en zaterdagavond wederom 'Geflipt' met DJ’s uit deze regio. Zondag begint het vaten legen al om 16:00 uur met een optreden van Ray Band bij café Asgard. Maar er is meer! Brafoer heeft op vrijdag 24 juni van 16:00 tot 23:00 uur maar liefst zeven regionale bands op het podium staan: Decades, The Ravels, GAAF!, Serious Fun, IT 66, Sixty Pound en De Neven van Ed. Ook tijdens de inmiddels traditionele barbecuewedstrijd van Brafoer op zaterdag is live muziek van drie alom geliefde bands: The Rocking Robins (16:00 uur), de Ruud Jansen Band (18:30 uur) en Tommy Inc. (21:00 uur). Een geweldige line-up die ongetwijfeld veel publiek zal trekken.

Kortebaandraverij

De kortebaandraverij vindt zoals gebruikelijk plaats op donderdagmiddag. Aan het begin van de middag maken de pikeurs zich gereed voor de races, het eerste startschot zal naar verwachting om 14:00 uur klinken. Aan het concept is niets veranderd, want waarom zou je één van de meest succesvolle onderdelen van de jaarlijkse festiviteiten gaan wijzigen? De Beverwijkse Harddraverijstichting Prins Bernhard verwacht ook dit jaar 24 paarden aan de start te hebben. Wie gaat er met de beker vandoor? En welke toeschouwers weten het verloop van de wedstrijd zodanig in te schatten dat ze hun inleg bij de totalisator weten te verveelvoudigen? We gaan het allemaal beleven !

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing