Stadsgedicht ‘Binnenduin’

Door: Jan Pronk

Illustratie Lars de Ruyter

BEVERWIJK - Mattijs Reinen zijn derde stadsgedicht van 2023 is er nu, samen met een speciaal bij dit gedicht door Lars de Ruyter gemaakte illustratie. Mattijs schrijft over dit gedicht: Het Binnenduin is van een doodlopende straat uitgebloeid tot een wijk.

In het kader van ontsluiting wordt gekeken naar zijsprongen richting andere doodlopende straten. Een tuindersgebied herbestemd van modderlaarzendrager tot speelplaats van Mickey Mouse-laarsjes met hartenverslinders erin. Aangevuld met een oproep tot het vinden van je weg door vooral regelmatig te verdwalen. Beverwijker Mattijs is 44 geeft les bij Heliomare, het voortgezet speciaal onderwijs vmbo/havo in Heemskerk. Zijn initiatief Het Verborgen Tekstmuseum bestaat iets langer dan tien jaar. Hij is gaan schrijven toen hij met Young Art Text en later De Verhalendames gedichten op maat ging maken op festivals, bruiloften en andere plekken met leuke mensen.

Na bijna tien jaar gewerkt te hebben als grafisch ontwerper begon Lars de Ruyter, ook bekend als Angulars, in 2010 zijn carrière als freelance visualizer en storyboard artist. Sinds 2017 creëert hij unieke, handgetekende geometrische kunstwerken in zijn kenmerkende 'klare lijn'-stijl, waarbij hij zijn ontwerpkwaliteiten combineert met zijn liefde voor grafisch ontwerp, illustratie en typografie. Lars is vooral gefascineerd door de natuurkrachten, echt of fictief, en de vele dierlijke manifestaties die alles vertegenwoordigen wat sterk en kwetsbaar is op onze planeet. Ze zijn een eindeloze inspiratiebron voor hem en zijn kunst. Meer van zijn werk is te vinden op www.angulars.nl
Van ieder stadsgedicht en de bijbehorende illustratie verschijnt ook dit jaar weer een mooie ansichtkaart. Aan de ene kant staat steeds het stadsgedicht, aan de ommezijde de illustratie. Je kunt de kaart (zolang de voorraad strekt) weer gratis afhalen in de bibliotheek aan het Kerkplein. Ook verkrijgbaar bij cultureel eetcafé Camille.

 

 

  

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing