Start Energiebespaarbox in Energy Saving & Food Hub

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op zaterdag 4 maart om 13.00 uur opent wethouder Tim De Rudder officieel de Energy Saving & Food Hub in Beverwijk. Deze tijdelijke, publiekelijke ontmoetingsruimte in De Grote Kerk (Wijkertoren) is opgericht door De Groene Wijkers. Tegelijk met de officiĆ«le opening, overhandigen De Groene Wijkers ook de eerste Energiebespaarbox aan de wethouder. De Energiebespaarbox is vanaf dat moment voor iedereen te koop of te bestellen. Voor bezoekers van de opening is er een overheerlijke biologische soep.

 

Energy Saving & Food Hub

In samenwerking met Beverwijk Duurzaam, Food Hub Wijk aan Zee, De Duintuin en Omgevingsdienst IJmond hebben De Groene Wijkers tijdelijk een publiekelijke ontmoetingsruimte opgericht in De Grote Kerk. De ruimte is gericht op Wijkers die duurzaamheid een warm hart toedragen, geld willen besparen op de energierekening en lokale biologische groente willen bestellen. In de Energy Saving & Food Hub kan men vrijblijvend informatie en advies inwinnen over duurzame besparingsmaatregelen in het huishouden en de groenten, brood en kaas van De Duintuin. Er zullen dit jaar regelmatig informatiebijeenkomsten worden georganiseerd met uiteenlopende duurzame en groene thema's. Ook hier kunt u zich vrijblijvend voor aanmelden als vrijwilliger van de vereniging van De Groene Wijkers.

 

De Energiebespaarbox

De Groene Wijkers hebben een speciale Energiebespaarbox samengesteld, zodat je op een betaalbare en eenvoudige manier kunt besparen op je energiekosten. De Energiebespaarbox bestaat uit HR-radiatorfolie, tochtstrips, een deurveer, een douchetimer en een bespaardouchekop of twee waterbespaarders. Stuk voor stuk maatregelen die interessant zijn voor zowel bewoners van huurwoningen, als particuliere woningeigenaren. Maatregelen die in een handomdraai zijn te installeren. Zo start u direct met besparen. Lukt het u niet om de maatregelen uit de Energiebespaarbox zelf te installeren? Of vertrouwt u de installatie liever toe aan een expert? Dan kunt u ook gebruik maken van De Groene Wijkers Installatieservice. Zij helpen u graag met installeren. De Energiebespaarbox nu al bestellen? Via een pre-order profiteert u tot 4 maart van een korting van 5 euro. Stuur hiervoor een e-mail aan [email protected].

 

De Groene Wijkers

De Groene Wijkers is een nieuwe duurzame club door en voor bewoners in de gemeente Beverwijk. Om je huis toekomstbestendig te maken kun je veel doen. Het dak isoleren, zonnepanelen aanschaffen, de kozijnen schilderen en nog veel meer. Maar waar te beginnen? De Groene Wijkers helpen u uw huis beter te begrijpen en te bepalen wat u belangrijk vindt. Dit zodat u weet welke maatregelen u de komende jaren in en om uw huis wilt toepassen. In de  Energy Saving & Food Hub zullen De Groene Wijkers regelmatig groene bijeenkomsten organiseren die inspirerend, leuk, leerzaam en goed zijn voor onze gemeente.

 

Meer informatie

Lees meer over De Groene Wijkers op www.odijmond.nl/degroenewijkers of volg ze via facebook via www.facebook.com/groenewijkers. De Energy Saving & Food Hub in De Grote Kerk (Wijkertoren) is vanaf 4 maart 2017 geopend op donderdagen van 16:30-20:00 uur en zaterdag van 13:00-16:30 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing