Start Gouden Kans project op 13 en 21 maart; meld je nu aan

Door: Jan Pronk

Groepsfoto: Gouden Kans groep Alkmaar heeft vorig jaar hun traject afgerond en hun welverdiende certificaat ontvangen

NOORDHOLLAND - Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor het Gouden Kans project. In maart starten er weer 2 groepen. Het Gouden Kans project is bedoeld voor jongeren in Noord-Holland Noord, die gestopt of klaar zijn met hun studie, een tussenjaar hebben genomen, impact willen maken in de maatschappij, of thuis zitten en geen idee hebben wat ze willen als volgende stap.

Tijdens dit project van 4 maanden (20 uur per week) ontwikkelen de deelnemers hun talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en gaan ze iets goeds doen voor een ander of de omgeving.  Op woensdag 13 maart start een groep in Hollands Kroon en op donderdag 21 maart in Dijk en Waard. Deelname is gratis. Aanmelden kan op:

www.goudenkansproject.nl.?

Het Gouden Kans project is een persoonlijk ontwikkeltraject voor jongeren om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen.

De jongeren doorlopen gedurende vier maanden een leerzaam?traject. Ze doen ondernemersvaardigheden op met trainingen en krijgen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De kennis die de jongeren opdoen, kunnen ze gelijk toepassen bij hun eigen impact-project. Hiermee gaan de jongeren op lokaal niveau, sociaal of duurzaam een verschil maken.??? 

?Enthousiaste deelnemer? 

Een van de jongere die mee heeft gedaan aan het Gouden Kans project is Floor Vollebregt (20 jaar). Ze had nog geen idee hoe haar toekomst eruitzag. "Ik zat een beetje te struggelen. Ik wist totaal niet welke opleiding ik wilde doen en waar ik goed in was." Ze meldde zich aan voor het project en werd geselecteerd. "In de ochtend kregen we les in persoonlijke ontwikkeling en 's middags werkten we aan een maatschappelijk project. ?We moesten een evenement organiseren waar jongeren kunnen samenkomen, zodat ze zich niet alleen voelen", vertelt Floor. "We hadden daarbij twee coaches die heel goed met ons levelden. We kregen alle ruimte om ons te richten op wat we leuk vonden en waar we goed in waren. Ook deden we aan teambuilding: we hebben bijvoorbeeld gesupt en gebootcampt."? 

Leerzaam??  

Floor, die twee goede vrienden overhield aan het Gouden Kans project, raadt alle jongeren die met zichzelf en hun toekomst worstelen aan zich op te geven. "Je leert waar je competenties liggen, wat je valkuilen zijn en hoe je daarmee om moet gaan. Dat kun je zo goed gebruiken in de rest van je leven. Mij heeft het in elk geval heel veel rust gegeven."? 

Ook iets voor jou? 

De maatschappelijke diensttijd is bedoeld voor alle jongeren tusse de 18 en 27 jaar, die op een leuke en zinvolle manier uit willen zoeken wat de toekomst te bieden heeft en wat zij daarin kunnen betekenen. Heb je 4 maanden lang, 20 uur per week de tijd om je in te zetten voor een maatschappelij  interessante opdracht in jouw omgeving en wil je gelijktijdig een mooi workshopprogramma volgen? Laat het ons weten via www.goudenkansproject.nl. Hier vind je ook meer informatie. Wil je als organisatie meedoen? Dat horen we het ook graag! Kijk gauw op:

www.goudenkansproject.nl??? 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing