Start herinrichting Meerstraat

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Op maandag 2 september 2018 begint de gemeente met de herinrichting van de Meerstraat. Het gaat om het stuk tussen het Stationsplein en de Bootsmanszij. De Meerstraat krijgt een flinke opknapbeurt, die ongeveer twee maanden gaat duren. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de Meerstraat afgesloten voor verkeer. Fietsers worden omgeleid via de Wijckermolen.

Wat gaat er gebeuren?

De straat wordt opnieuw geplaveid, zodat kuilen en hobbels verdwijnen. De bochten worden ruimeren de bereikbaarheid van bijvoorbeeld het Dialyse Centrum wordt verbeterd. Ook vervalt de laad-en losstrook. Door de nieuwe inrichting hoeft het verkeer niet langer achteruit de straat in of uit te rijden. Dat is beter voorde veiligheid. Er komt meer ruimte voor fietsers, die tijdens de weekmark top de Breestraat gebruik maken van de Meerstraat. Het trottoir langs de gevels wordt breder en er komen nieuwe lichtmasten. Helemaal af is de inrichting met het plaatsen van plantenbakken op de stoep en nieuwe lei lindes en amber bomen in de groenstroken.

Burgerinitiatief

Het plan voor de herinrichting is een initiatief van de eigenaar van restaurant Zorba de Griek. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de bewoners, ondernemers en de gemeente. De gemeente ziet het totale proces als een geslaagde vorm van burgerparticipatie. De bewoners gaan zelf de plantenbakken onderhouden.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing