Start in 2024 met een Rookvrij Leven

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK / HEEMSKERK - 2024 is begonnen en dat betekent voor velen de start van goede voornemens. Wist je dat een van de meest voorkomende voornemens stoppen met roken is? Om dit vol te houden, is het belangrijk om hierbij hulp te zoeken, dit vergroot namelijk de kans op succes met 50%!

Een van de manieren van hulp in de buurt is de inloopgroep Roken enzo, welke op elke woensdagmiddag samenkomt in de Vitale Huiskamer in Oosterwijk, precies op de grens van Heemskerk en Beverwijk. Er wordt gepraat over roken: wat betekent het voor jou, waarom rook je en wat heb jij nodig om te kunnen stoppen? Daarnaast is het ook gewoon een gezellige groep die steun aan elkaar biedt en (succes)ervaringen deelt. Als je (ooit) wilt stoppen met roken of al gestopt bent maar het moeilijk blijft vinden, kom dan eens langs bij de inloopgroep Roken enzo! 

Tijdens Roken enzo worden ook alle vormen van hulp bij stoppen met roken besproken. Er zijn diverse methodes en aanpakken om blijvend te stoppen met roken. Je kiest zelf wat het beste bij jou past. Vind je het fijn om in een groep deel te nemen, een 1 op 1 begeleiding of online ? Kies zelf wat het beste bij jou past. Alle zorgverzekeraars vergoeden de begeleiding inclusief eventueel benodigde medicatie zoals pleisters ect. Vaak vergoedt jouw zorgverzekering deze hulp zonder dat je hierbij je eigen risico kwijt bent.
Een van de mogelijkheden is om aan de slag te gaan met een Rookstopcoach. In Beverwijk en Heemskerk is Rookvrij & Fitter coach Nico van Hemessen actief in de wijk, waardoor hulp altijd snel beschikbaar en dichtbij is. Samen met de coach maak je een plan en zijn er gesprekken over de moeilijke momenten en de behaalde successen. Ben jij klaar voor een rookvrije start? Zet vandaag nog de eerste stap!

 

De inloopgroep Roken enzo komt elke woensdagmiddag om 15:00 – 16:00 uur samen in de Vitale Huiskamer bij Fit4you2 aan de Beneluxlaan 205 in Heemskerk. Deelname is gratis en vrijblijvend, aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de inloopgroep en de rookstopcoach in de wijk vind je op www.welzijnbeverwijk.nl/hulp-advies/rookvrij-leven/ 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing