Start onderzoek naar nieuwbouw ziekenhuis

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK, 28 november – Het Rode Kruis Ziekenhuis en Siemens Healthineers gaan, in samenwerking met de Gemeente Beverwijk,  de bouw van een toekomstgericht  ziekenhuis naast het Stationsplein te Beverwijk onderzoeken. Het nieuwe ziekenhuis zal zich naast het vertrouwde aanbod van hoogwaardige specialistische patiëntenzorg onderscheiden door een zeer patiëntvriendelijke logistiek en een hoog serviceniveau.

 

In het ‘ziekenhuis van de toekomst’ wil het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) de zorg rond de patiënt optimaal organiseren. Daarmee komt de zorg in gebieden waarin het RKZ van oudsher sterk en excellent is, zoals brandwondenzorg, hand-pols-chirurgie en obesitas beter tot zijn recht. Ook kan de multidisciplinaire zorg praktischer worden ingericht. Het RKZ is onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk dat innovatieve, betaalbare zorg nastreeft.

 

“In Siemens Healthineers hebben wij dé partner gevonden die ons kan ondersteunen om grote wens in vervulling te laten gaan: Een hypermodern ziekenhuis naar de laatste stand van de techniek, korte logistieke lijnen, een flexibele IT-infrastructuur en  een klantvriendelijke  omgeving ”, laat voorzitter Raad van Bestuur RKZ, Jaap van den Heuvel weten. “Wij stonden voor een moeilijke keuze, namelijk een zeer kostbare en complexe renovatie van de oudbouw met niet optimale oplossingen of de stap maken naar nieuwbouw met alle denkbare voordelen.” De stap naar nieuwbouw is voor RKZ als relatief klein maar hoogstaand ziekenhuis letterlijk en figuurlijk een grote operatie. “Wij kunnen dit eenvoudigweg niet zonder ervaren partners. Met de  specialistische kennis en ervaring van Siemens Healthineers kunnen wij met vertrouwen gaan bouwen aan een ziekenhuis 3.0 voor onze patiënten”, benadrukt Van den Heuvel.

 

Slim ziekenhuis

Ook Siemens Healthineers is zeer verheugd met de nieuwe uitdaging. “Het is een fantastische stap om samen onderzoek te starten naar de bouw van een slim ziekenhuis voor de inwoners van Beverwijk en de regio Kennemerland. Een ziekenhuis waar de beste zorg kan worden verleend op minder m2 en daarmee tegen lagere kosten”, zegt Kees Smaling, algemeen directeur Siemens Healthineers. “Met nieuwe scan- en laboratoriumtechnieken en het verbeteren van werkprocessen maken we dat acute patiënten nog preciezer en sneller worden gediagnosticeerd. Zo worden patiënten in het RKZ sneller en beter in het juiste behandelpad ingedeeld en zijn sommige diagnostische testen niet meer nodig. Dit kan natuurlijk alleen door nauwe samenwerking met alle medewerkers van het RKZ”, legt Smaling uit.

 

Gemeente Beverwijk

Martijn Smit, burgemeester Beverwijk: “Wij zijn buitengewoon enthousiast over het idee van een nieuw, vooruitstrevend ziekenhuis in Beverwijk. Het RKZ is van grote betekenis voor de IJmond en in het bijzonder Beverwijk. We zijn daarom ambitieus in het onderzoeken van de mogelijkheden op de plek waar voorheen Ankie’s Hoeve stond. Het ziekenhuis en Brandwondencentrum zijn onlosmakelijk met Beverwijk verbonden. Het waarborgen van een optimale gezondheidszorg en een verdere versterking hiervan voor de toekomst is van groot belang.” 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing