Start project Soep aan Huis in Beverwijk

Door: Ab Jenema

[tekst en foto: SIG]

BEVERWIJK - “Goedemiddag, hier is uw Soep aan Huis”, roept Michelle,als mevrouw Van de Berg in Beverwijk haar voordeur opendoet. Michelle, deelnemer aan de dagbesteding van Stichting SIG in Buurtwinkel de Schans, reikt mevrouw Van de Berg een bakje tomatensoep, een kuipje kruidenkaas, drie sneetjes Turks brood en een zakje slagroomtruffels aan. Alles zit in een bakje, dat is bevestigd aan een lange stok, om voldoende afstand te houden. Net alsacht andere wijkbewoners in het centrum van Beverwijk heeft mevrouw Van de Berg zich aangemeld voor het nieuwe project Soep aan Huis van deSIG, Stichting Welzijn Beverwijk en STG Vrijwilligershulp.

Het project ging donderdag 10 december van start. ‘Soepaan Huis’, de coronaveilige opvolger van het wekelijkse ‘Buurtsoepje’in Buurtwinkel de Schans, wordt vanuit de buurtwinkel verzorgd. Cliënten van de dagbesteding bereiden hier onder begeleiding de soep, die vervolgens in afgepaste porties in de vriezer van wijkcentrum Prinsenhof wordt bewaard. Het bijgeleverde brood wordt gesponsord door de Beverwijkse bakker Bereket. Praatje aan de deurElke donderdag gaan cliënten en vrijwilligers in duo’s met een fietskar de wijk in, om de lunchpakketjes aan huis te bezorgen.

Deze eerste donderdag doen Michelle en vrijwilligster Mieke de ochtendronde, projectleider Tineke Hopman van Stichting Welzijn Haarlem trekt er ’s middags met Michelle op uit. “Het gaat niet alleen om een lekkeren gezondlunchpakketje, maar ook om het praatje aan de deur”, vertelt Tineke. “Zo houden we contact.” Indien gewenst wordt er voor de wijkbewoners een vervolgafspraak bij Stichting Welzijn Beverwijkgemaakt.

Van, met en voor elkaar“Het is mooi hoe we met Soep aan Huis iets voor elkaar kunnen betekenen”, zegt begeleidster Sulema Schouws van de dagbesteding in Buurtwinkel de Schans. “We bieden onze cliënten een leuke nieuwe activiteitaan, dewijkbewoners zijn blij met de soep én het contact en de vrijwilligers zijnblij dat ze iets voor anderen kunnen doen. Het is echt een project van, met en voor elkaar.” Deze ‘wederkerigheid’ is het uitgangspunt van alle dagbesteding van de SIG.

[tekst en foto: SIG]

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing