Start Van het Fortenseizoen tijdens de Paas.

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Paaseditie - 20 t/m 22 april 2019 Opwindende verhalen, fortreffelijk brunchen en groene erfgoed-wandelingen tijdens de Start van het Fortenseizoen. Proef de linie!

De spannendste forten, kastelen, bunkers en vestingsteden van de waterlinies gooien de poorten open. De Start van het Fortenseizoen valt dit jaar tijdens Pasen, dus is er een overdaad aan brunch- en lunchmogelijkheden op avontuurlijke locaties. Kijk voor een fort bij jou in de buurt op startfortenseizoen.nl

Pasen vier je op een Fort!
Heel wat verdedigingswerken kregen, nadat ze hun militaire functie verloren, een horeca-bestemming. Ga voor je brunch naar bijvoorbeeld: Fort aan de Klop (paashaas aanwezig), Fort de Batterijen of Fort WKU (Werk aan de Korte Uitweg). Niet van de lange zit? Geniet dan van een biertje en bitterbal op een zonnig terreplein. Een paasproost uitbrengen kan op Fort Everdingen. Na het eten kunnen de kinderen op zoek naar eieren, terwijl jij die derde gang eraf wandelt tijdens ommetje op Fort bij Vechten of een bezoek aan het Waterliniemuseum.

Nieuw Waterliniepad en andere tochten.
Combineer zo'n smakelijk fortbezoek met een wandeling of fietstocht door het linielandschap, en je bent nog sportief bezig ook. Forten worden omgeven door kabbelend water en weelderige natuur, ideaal voor een gevarieerde wandeling waar het hele gezin van kan genieten.
Het gloednieuwe Waterliniepad (350 km!) is voor het Paasweekend wat te lang, maar je kunt er altijd een stukje van lopen. Alle groene linieroutes, uiteraard mét culinaire pitstops vind je op forten.nl of vestingen.nl


Forten van Boven met Pasen op Pampus en Honswijk
Op Pampus, een van de weinige èchte forteilanden, staat de fototentoonstelling Forten van Boven dit weekend centraal. Op gigantische doeken zijn de forten van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie te zien, de luchtfoto's geven duidelijk zicht op waterrijke Hollandse polders en laten in een oogopslag de kracht van de ingenieuze verdedigingswerken zien. Kinderen zijn met de nieuwe fotospeurtocht wel even bezig. Of ga naar Fort Honswijk in Houten, waar vanaf Pasen de buiten-expositie Stelling van Honswijk te zien is. Met ook hier een spannende en vrolijke speurtocht voor de kids. Maak van Pasen écht wat bijzonders dit jaar!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Fietspoint
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing