Start verkoop 2e hands zorghulpmiddelen

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Shoppen voor 2e hands hulpmiddelen, het kan binnenkort in de Beverwijkse Kringloopwinkel aan de Spoorsingel en in Kringloopwinkel Noppes aan de Wagenmakerstraat in Velserbroek. In deze winkels vindt u vanaf 1 januari een uitgebreid assortiment hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking. De afgelopen tijd zijn er al veel spullen verzameld en de komende weken hopen de winkels het aanbod nog verder uit te breiden.

De winkels doen dan ook een oproep om te kijken of men thuis nog hulpmiddelen heeft staan die men niet meer gebruikt. De tweedehandsproducten dienen er netjes en verzorgd uit te zien en in goede staat. Geef uw hulpmiddelen een tweede leven en breng ze naar de kringloopwinkels! Te denken valt aan rollators, bad- en douchehulpmiddelen, sta-op-stoelen, seniorencomputers, toiletstoelen, wandbeugels, wandelstokken etcetera.

“Vaak belanden zorghulpmiddelen die niet meer gebruikt worden op zolder, in de schuur of op de stortplaats van de gemeente. Dit is zonde, iemand anders die het niet zo breed heeft kan hier nog lang plezier van hebben. En het is beter voor het milieu.”, aldus Martijn Bulte, mede-initiatiefnemer namens IJmond Werkt! Het initiatief komt van de eerder genoemde kringloopwinkels in samenwerking met Medipoint en Viva Zorggroep. De kringloopwinkels zorgen ervoor dat de spullen aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Hun medewerkers krijgen hiervoor instructie via Medipoint.

Wie spullen in huis heeft kan ze langsbrengen bij één van beide winkels of bellen om een afspraak te maken om de spullen op te laten halen. (Beverwijk: 0251-279086, Velserbroek: 023-3031300.) Voor nieuwe medische hulpmiddelen kunt u natuurlijk als vanouds terecht bij de Medipoint vestiging aan het Maltezerplein 35 te Heemskerk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing