Starten met schrijven in november

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Iedereen die ooit over schrijven heeft nagedacht heeft nu de kans. Op woensdag 2 november start Martine Winkel vanuit Podiumcafé Toos in de Broedmachine met de training Start to Write. In 7 lessen leer je de beginselen van creatief schrijven en kom je in motion om de schrijver in je te activeren. Zelfs als je geen ervaring hebt.

Schrijven is een kwestie van gewoon beginnen. Het is net als met hardlopen. Natuurlijk moet je conditie opbouwen en wat technieken gaan je zeker helpen, maar het belangrijkste is: je moet het willen en je moet het doen! Het helpt dan om samen te schrijven, met anderen die hetzelfde doel of verlangen voor ogen hebben. Zo heb je meer plezier, leer je meer en houd je elkaar scherp. 

Podium café Toos en de Broedmachine

Winkel: ‘Mijn schrijftafel staat op het podium van Podiumcafé in de Broedmachine. Ik had geen betere plek kunnen vinden. Toos is open-minded, puur en een tikkeltje tegendraads. En iedereen is welkom. Daardoor zijn de deelnemers dus ook nog eens onderdeel van de vetste creatieve maakplaats van de IJmond. Waar altijd wel wat valt te zien, te horen of te beleven. Te midden van al die bedrijvigheid van kunstenaars, creatievelingen en ondernemers, zorg ik voor een krachtige schrijfactivatie.’

Zinvol schrijven

Naast de bijzondere locatie is ook de inhoud van de training anders dan andere schrijftrainingen. De lessen zijn namelijk gericht op betekenis en verbinding. Zinvol schrijven vraagt je om op een andere manier op verhaal te komen. De cursus is  dus zeker niet alleen bedoeld voor schrijvers. Maar voor iedereen die op zoek is naar meer creativiteit, zingeving, persoonlijke ontwikkeling of betekenis door middel van schrijven. 

Info

De lessen worden gegeven op 7 woensdagavonden in november, december en januari. Meer informatie over de training, de tijden en de kosten: www.martinewinkel.nl

Over de Broedmachine

De Broedmachine is dé broedplaats van creatieve ondernemers in de IJmond. Op deze maakplaats in Beverwijk hebben mensen het hele jaar door een plek waar zij terecht kunnen om hun eigen ambities waar te maken en te werken met en aan de IJmond. In het gebouw vind je ateliers, een gedeelde werkplaats, oefenruimtes en flexwerkplekken. Je vind de Broedmachine aan de Parallelweg 7 in Beverwijk. Kijk voor meer informatie over de Broedmachine en de galeriehouders op broedmachine.cc.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing