Steeds meer belangstelling voor Sportfair

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - De jaarlijkse Sportfair trekt steeds meer bezoekers. Kwamen er vorig jaar nog zo'n 1.500 bezoekers naar het evenement, gisteren liepen er naar schatting zo'n 2.000 mensen Sporthal Beverwijk binnen. Door de aanhoudende regen besloot de organisatie om alle geplande activiteiten binnen te laten plaatsvinden. Voor het straatvoetbal werd de nabij gelegen Sporthal Kinheim opengesteld.

Met het slechte weer was al rekening gehouden, daarom kon er zondagochtend snel worden omgeschakeld naar het alternatieve plan. "Het is even passen en meten, maar het past", aldus organisator Herman ter Veen. Samen met Floris Jan Bovelander stond hij aan de wieg van Sportfair, de organisatie die sportverenigingen een podium biedt om hun activiteiten onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De Sportfair wordt jaarlijks op diverse locaties in het land georganiseerd en de bezoekersaantallen stijgen nog steeds. Ambities heeft de organisatie nog volop: "We willen graag alle sporten uit de regio vertegenwoordigd zien op de Sportfair", aldus Ter Veen. Hij merkt echter wel dat het voor sportverenigingen steeds lastiger wordt om voldoende vrijwilligers op de been te brengen voor een evenement als dit. "Een voetbalvereniging heeft bijvoorbeeld voor vandaag moeten afzeggen omdat ze de bezetting niet rond kregen."

Het was dus zondag even inschikken voor alle deelnemende verenigingen. Dat verliep verder probleemloos, alleen Hengelsportvereniging Kennemerland moest zich noodgedwongen beperken tot het verstrekken van informatie, een demonstratie geven was binnen de muren van de sporthal uiteraard niet mogelijk. Voor het eerst nam ook MEE Noordwest Holland, de organisatie die advies en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking, deel aan de Sportfair. Onder het motto 'SportMEE' werd getoond welke mogelijkheden er voor deze mensen bestaan om te kunnen sporten in de eigen regio. Op 24 juni vindt in Castricum een congres plaats, waarop de doelstellingen van SportMEE centraal staan. Bestuurders van sportverenigingen, welzijnswerkers en vertegenwoordigers van gemeenten worden uitgenodigd deel te nemen aan dit congres. Via www.sportfair.nl kan men zich hiervoor aanmelden.

De doelstelling is tijdens dit congres concrete plannen op te stellen voor het bevorderen van deelname aan sportactiviteiten voor mensen met een beperking. In de toekomst wil men een dergelijk programma ook voor senioren gaan opzetten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing