Steenstrips kletteren van gevel stadhuisgebouw

Door: Bos Media Services

De steenstrips zijn op het voetpad tussen het kantoor van de Omgevingsdienst IJmond en bioscoop Cineworld terechtgekomen.

Op deze foto is te zien waar de gevallen steenstrips zich aanvankelijk bevonden.

BEVERWIJK – Vrijdagavond zijn enkele steenstrips van de gevel van het stadhuisgebouw van de muur losgekomen en naar beneden gevallen. Dat gebeurde aan de zijde waar de Omgevingsdienst IJmond kantoor houdt, tegenover bioscoop Cineworld. De steenstrips kwamen op het voetpad terecht en spatten uiteen. 

Er bevonden zich op dat moment geen voetgangers op het voetpad. De politie heeft aan deze zijde van het gebouw het voetpad afgezet met lint. Zaterdag heeft de gemeente de gevels van het gehele gebouw laten inspecteren. Vervolgens is besloten om preventief hekken te plaatsen op alle plaatsen waar steenstrips horizontaal aan de gevel bevestigd zijn. De gemeente Beverwijk en de Omgevingsdienst IJmond zijn beide eigenaar van een deel van het gebouw.

Het gebouw is eind 2011 door aannemer Dura Vermeer opgeleverd. De aannemer is aansprakelijk gesteld en zal de noodzakelijke verdere acties ondernemen. Komende week wordt geïnventariseerd welke maatregelen genomen moeten worden voor de reparatie en om te voorkomen dat opnieuw steenstrips zullen loslaten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing