Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en SkillsTown lanceren online academie voor senioren

Door: Jan Pronk

IJMOND - Je bent nooit uitgeleerd. En daarom kunnen senioren vanaf 2 november terecht bij de nieuwe online academie OASE. In een online leeromgeving leiden ouderen zichzelf op en kunnen ze hun vaardigheden verbeteren.

OASE duikt vanaf november bijvoorbeeld in de invloed van de media en de verspreiding van nepnieuws. Ook worden senioren meegenomen in de wondere wereld van het Rijksmuseum en kunnen gebruikers hun persoonlijke coachingsvaardigheden ontwikkelen.

Thema's als kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis, talen en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Het aanbod wordt maandelijks vernieuwd en deelnemers ontvangen een update wanneer de nieuwe leermodules online staan. Zo'n leermodule kan bestaan uit online colleges of korte cursussen, maar ook uit rondleidingen, audiofragmenten en live colleges.

De lancering is op 2 november, deelnemers kunnen zich vanaf dan aanmelden via www.oasevankennis.nl.

Samenwerking OGJG en SkillsTown

OASE staat voor Online Academie Senioren Educatie en komt voort uit een samenwerking tussen online opleider SkillsTown en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG). In de online leeromgeving worden colleges van studenten van OGJG gecombineerd met bestaande online trainingen van SkillsTown.

"Enny van Arkel en Ilse Nieuwland zijn twee enorm enthousiaste en gemotiveerde vrouwen die zich inzetten voor de verbinding tussen jong en oud. Ik ben dan ook enorm blij dat wij als online opleider bij kunnen dragen aan dit geweldige initiatief", aldus Hans Schuurmans, CEO SkillsTown.

De colleges van OGJG worden normaal gesproken gegeven op locaties zoals bibliotheken, buurtcentra en verpleeghuizen. Door de samenwerking met SkillsTown kunnen deze fysieke colleges worden omgezet naar online colleges. "Door studenten en senioren samen te brengen, creëren wij een win-win situatie voor beide partijen. Helemaal als we dit online beschikbaar kunnen stellen via het gebruiksvriendelijke platform van SkillsTown", aldus Ilse Nieuwland, mede-oprichter van OGJG.

Over OGJG

Voor senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen, organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan sinds 2014 interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld. Volgens Enny van Arkel en Ilse Nieuwland, oprichters van OGJG, mogen positieve pijlers voor een betekenisvol leven niet opeens wegvallen als men volgens de maatschappij een hoge leeftijd heeft bereikt. OGJG verbindt generaties door middel van kennisoverdracht, actualisering en verdieping en geeft inhoud aan maatschappelijke thema's als 'een leven lang leren' en 'voorkomen van eenzaamheid'. Hierdoor draagt OGJG op korte en op lange termijn bij aan het (cognitieve) welzijn van zowel oudere als jonge mensen.

Over SkillsTown

SkillsTown is dé online opleider voor professionals. Via on demand learning stelt SkillsTown bedrijven, organisaties en hun medewerkers in staat om mee te bewegen met de continu veranderende wereld om hen heen. In de vorm van honderden online trainingen die in verschillende leervormen worden aangeboden, speelt SkillsTown in op nieuwe én eigen manieren van leren in elke levensfase van organisatie en medewerker. Om zo kennis en vaardigheden te vergroten, verandervermogen te stimuleren en bij te dragen aan aantrekkelijk werkgeverschap.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing