Stichting Stedenband zoekt gastgezinnen

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK – De Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki is op zoek naar gastgezinnen die in mei  van dit jaar gedurende een lang weekend onderdak kunnen bieden aan leden van de folkloristische dans- en zanggroep Marynia. Het is al weer een aantal jaren geleden dat de jongens en meisjes van deze groep uit Wronki naar Beverwijk kwamen voor een serie optredens. Recente contacten met de leiding van de groep maakten duidelijk dat Marynia dolgraag weer een keer naar Nederland wil komen. Het bestuur van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki staat positief tegenover het verzoek, al was het maar om de viering "Dertig jaar Beverwijk & Wronki" luister bij te zetten.

Het bezoek kan echter alleen doorgaan als er voldoende gastgezinnen zijn die de ruim dertig Poolse kinderen en hun begeleiders en enkele muzikanten willen ontvangen. Onder de begeleiders bevinden zich onder meer Jan Jankowski, directeur van het cultureel centrum Wronki waaronder Marynia valt, Bartosz Roszak (lid commissie buitenlandse betrekkingen), oprichtster/leidster van Marynia, Letania Gromadzinska en choreografe Elzbieta Starega. Muzikale begeleiders zijn Magdalena Janicka (viool) en Wodek Kukula (accordeon). De groep trad velen malen op in Polen en ook in Frankrijk, Roemenië en Rusland. De jongens en meisjes die naar Nederland willen komen zijn tussen de 8 en 12 jaar. De stedenbandstichting zoekt onderdak voor hen van vrijdag 13 mei tot en met maandag 17 mei 2011. De groep komt op 13 mei ’s avonds aan in het gebouw van de Beverwijkse Harmonie Kapel (BHK) aan de Groenelaan. Daar vindt de daaropvolgende maandagavond ook het afscheidsfeest plaats. De kinderen treden twee dagen op in Beverwijk en omgeving en de derde dag gaan ze er op uit. Dit activiteiten- en excursiepakket neemt het bestuur van de stedenband op zich.

Van een gastgezin  of van een gastouder wordt niet alleen gastvrijheid en een gezellig en open huis gevraagd, maar met name om logies, ontbijt, het meegeven van een lunchpakket en de zorg voor het avondeten. De kinderen worden bij voorkeur in tweetallen (of meer) geplaatst, zodat zij ook in hun eigen taal en met elkaar kunnen praten. De volwassenen kunnen wel alleen worden ondergebracht. Voor meer informatie over de stedenband, surf naar www.beverwijk.wronki.nl. Daar is ook, via de homepage, een link te vinden naar de dansgroep Marynia.  Voor opgave: [email protected] of telefonisch via nummer 0251 212167.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing