Stoppen met roken in 2014? RKZ helpt!

Door: Cor Beumer

Het Rode Kruis Ziekenhuis

BEVERWIJK - De kans op blijvend stoppen met roken is op de rookstoppoli van het RKZ in groepsverband twee keer zo groot als elders, blijkt uit onderzoek. Na een jaar is 50 procent nog steeds gestopt. Hoe dat werkt, vertellen de RKZ rookstopbegeleiders op dinsdag 17 december tijdens de informatieavond voor mensen die willen stoppen met roken. Daarnaast is er aandacht voor een nieuw programma van de RKZ rookstoppoli, waarin stoppen met roken wordt gecombineerd met bewegen.

Stoppen met roken is stap 1, maar hoe zorg je ervoor dat je ook blijvend stopt met roken? De Rookstoppoli van het RKZ leert rokers waarom ze roken en wanneer ze dat doen. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat ze zelf gemotiveerd zijn om te stoppen met roken, of het voornemen hebben om te stoppen.

Longarts Pauline Dekker (o.a. bekend van het boek ‘Nederland stopt! met roken’) en rookstopcoaches Pauline Haasbroek en Ingrid Sprengers, vertellen tijdens de informatieavond over de rookstopbegeleiding met behulp van begeleidende (rookstop)specialisten en de 'Optimale Interventie Strategie' methode. Deze methode helpt bij het versterken van de motivatie en het zelfvertrouwen en zorgt voor een rustig afkickproces.

Sinds kort werkt de Rookstoppoli samen met het Sport Medisch Centrum IJmond (SMC) met als doel gewichtstoename door het stoppen met roken te voorkomen en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en sportieve leefstijl. Ook hier wordt aandacht aan besteed tijdens de informatieavond.

De Rookstoppoli maakt deel uit van de polikliniek Longgeneeskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk.

Kom op dinsdag 17 december naar de infoavond in de Prof. de Grootzaal ( 1e etage) van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13 te Beverwijk, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open 19.15uur). Deelname is gratis.
 
Iedereen is van harte welkom. U moet zich wel vooraf aanmelden. Dit kan via het aanmeldingsformulier op de website www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau 0251-265111 ( tijdens kantooruren).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing