Stoptober Camper maandag op stoep RKZ

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Stoppen met roken heeft altijd zin, ook voor korte tijd. Daarom start donderdag 1 oktober 2015 voor de tweede maal de landelijke campagne 'Stoptober'. Doel: rokers stimuleren 28 dagen te stoppen met roken. De Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) ondersteunt Stoptober: maandag 14 september 2015 geven de rookstopcoaches en een longarts van het RKZ uitgebreid voorlichting bij de speciale Stoptober Camper op het trottoir voor het ziekenhuis.  

Succesvol stoppen
De Stoptober Camper reist voorafgaand aan de Stoptobermaand door heel Nederland om rokers te wijzen op de campagne. Op maandag 14 september 2015, van ongeveer 15:00 tot 17:00 uur, staat de camper bij het RKZ. Niet toevallig, want het ziekenhuis huisvest een zeer succesvolle Rookstoppoli: de slagingskans om blijvend te stoppen met roken is bij de Rookstoppoli van het RKZ twee keer zo groot als elders: ongeveer de helft van de deelnemers stopt voorgoed.

Van 28 dagen naar blijvend
Rookstopcoaches Pauline Haasbroek en Ingrid Sprengers en longarts Erik Kapteijns van het RKZ staan op 14 september 2015 zelf bij de Stoptober Camper om rokers te stimuleren mee te doen met Stoptober. De coaches en arts geven bij de camper uitgebreid voorlichting over de grote voordelen op de korte én lange termijn (betere conditie, minder kans op hart- en vaatziekten, minder kans op longkanker etc.) en over de mogelijkheden van ondersteuning bij de Rookstoppoli.

De Rookstoppoli van het RKZ juicht Stoptober toe, ook al is de campage gericht op stoppen voor korte tijd. Haasbroek legt uit: "De doelstelling van 28 dagen stoppen is voor veel mensen beter te behappen en heel snel merken ze al effect. Nicotine is bijvoorbeeld al na 48 uur uit je lijf en na 3 dagen heb je meer energie. Een goede motivatie om ook na oktober niet meer te roken. Onze poli kan daarbij ondersteuning bieden."

Aangetoond effect
Blijvend effect van Stoptober is inmiddels in Engeland aangetoond: de website www.rokeninfo.nl van het Trimbos Instituut meldt dat onderzoek onder Stoptober-deelnemers aldaar laat zien dat een succesvolle deelname de kans op blijvend stoppen vijf keer vergroot. De campagne Stoptober in Nederland (www.stoptober.nl) is een initiatief van Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR, het Trimbos Instituut en het Ministerie van VWS.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing