Strandexcursie Zuidpier IJmuiden

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zaterdag 10 november organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een leuke strandexcursie op het strand van IJmuiden.
Het strand van IJmuiden is het breedste strand van Noord-Holland. Hier is dan ook altijd wel iets te zien of te vinden, zeker in de herfst!

Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand bedekt met dieren die kort daarvoor nog in het zand ingegraven waren. Er spoelen bij herfstachtig weer levende wormen, zoals goudkammetjes, aan. Ook zijn er een aantal schelpdieren te zien, bijvoorbeeld de grote strandschelp en kokkels.  
Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen te weten wil komen over het strand is van harte welkom. Een leuke activiteit voor jong èn oud.  

Warme kleding en goede loopschoenen worden aangeraden.

Vooraf aanmelden is verplicht via het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 14.00 uur bij de jachthaven Seaport Marina IJmuiden (nabij Kennemerboulevard 540), eindpunt van bus 382. De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren. Aanmelden en meer informatie via www.np-zuidkennemerland.nl of tel. 023-5411123. 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing