Striptekenwedstrijd: Droppie Water 40 jaar

Door: Jan Pronk

Droppie Water bestaat 40 jaar! En dat gaan de 21
waterschappen vieren. Het stripfiguurtje leert kinderen
alles over schoon en voldoende water en vellige dijken.
Alle basisscholen in Nederland ontvangen rond 1 september
een uitnodiging om mee te doen aan een striptekenwedstrijd.

In 1981 verscheen de eerste strip van Droppie Water in Zuid-Holland bij het toenmalige Hoogheemraadschap van Schieland. Deze strip ging over het schoonmaken van rioolwater. De striptekenwedstrijd heeft hetzelfde onderwerp. De leerlingen mogen de strip zelf afmaken. De origineelste en mooist ingekleurde strip wint een prijs. Insturen kan tot 24 september. Op 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, reiken Janouk Kelderman van Klokhuis en de striptekenaar van Droppie Water, Robert van der Kroft, de prijs uit op de school van de win-nende leerling.

Stripboekje Droppie Water en de weg van het rioolwater vernieuwd
Het allereerste stripboekje ‘De reis van het afvalwater’ is vernieuwd. Het is herschreven naar de laatste inzichten die plaatsvinden op de rioolwaterzuivering. Ook de titel is iets anders geworden. Het heet nu ‘De reis van het rioolwater’. Alle basisscholen krijgen een exemplaar van dit vernieuwde boekje. Het boekje is ook te bestellen via de webshop van Droppie..

Website droppiewater.nl
De website van Droppie, droppiewater.nl, is dé kindersite van de waterschappen. De website is speels, leer-zaam en interactief. Kinderen komen op een grappige manier van alles te weten over water en waterschappen: droge voeten, sterke dijken en voldoende en schoon water. Er is een duidelijk onderscheid in Droppie thuis (spelletjes en weetjes) en Droppie op school (een digitale lesmodule). De lesmodule, ‘Droppie Water in de klas’, is voor groep 3/4, 5/6 en 7/8. Via klikplaten, lesbladen, games en proefjes leren de kinderen van alles over water. De site voor thuis is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en heeft een speelse, kleurrijke vormgeving. Naast de ga-mes, de grote Droppie Quiz en de klikplaten die allerlei weetjes, foto’s en video’s herbergen, is er een beeldbank en een plek voor spreekbeurten en proefjes. Bovendien kunnen de kinderen vragen aan Droppie stellen. Voor de jongste kinderen zijn er natuurlijk ook spelletjes, kleurplaten en liedjes.

Droppie heeft sinds kort ook een Facebookpagina. Daar staat ook alle info over de striptekenwedstrijd.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing