Studenten Nova College bieden college B&W Beverwijk helpende hand bij oplossen maatschappelijke opgaven gemeente

Door: Jan Pronk

Beverwijk – Dinsdag 20 september vond op het gemeentehuis Beverwijk een ontmoeting plaats tussen het Nova College en het college van B&W van Beverwijk. Tijdens de kennismaking overhandigden drie Nova College studenten een symbolische dobbelsteen aan de wethouder Beroepsonderwijs, Arbeidsmarkt en Economie. Op de zijden van de dobbelsteen staan de maatschappelijke uitdagingen die spelen in de gemeente. Het Nova College heeft vanuit haar expertise aangeboden het college van B&W graag te helpen om te komen tot concrete oplossingen voor de maatschappelijke opgaven waar de gemeente mee te maken heeft, zoals studentenhuisvesting, bereikbaarheid rondom de campus maar ook de ontwikkelingen rondom Tata Steel.

Namens het Nova College was ook collegevoorzitter Florus Roelofsen aanwezig. Roelofsen: ''Het nieuwe schooljaar is begonnen, maar ook een uitdagend politiek jaar met tumultueuze ontwikkelingen op zowel landelijke als regionaal niveau. Onze studenten en docenten hebben de capaciteit en expertise om vanuit diverse vakgebieden mee te werken aan concrete oplossingen voor de specifieke uitdagingen waar de gemeente Beverwijk voor staat. We zijn blij dat de wethouder ons aanbod positief heeft ontvangen. We kijken ernaar uit om de eerste bijeenkomsten met de gemeente te organiseren."

Studenten Duurzaamheid Don de Vries en Mex van der Kleij overhandigden samen met MyTec student Daan Joustra de dobbelsteen aan het college van B&W. Daaraan voorafgaand spraken ze met Brigitte van den Berg, wethouder Beroepsonderwijs, Arbeidsmarkt en Economie en Cecilia van Weel, wethouder Jeugd en Onderwijs. Don: "Nu loop ik stage bij omgevingsdienst IJmond en daar kan ik het werken met warmtebeelden, nu het wat kouder wordt, in praktijk brengen. Ik heb met passie gekozen voor de opleiding Junior consultant duurzaamheid want ik wil graag actief bijdragen aan een betere leefomgeving. Ik zit nu in het 2e jaar van het Nova College."

Wethouder van den Berg: "Ik word er helemaal enthousiast van, dat de studenten van het Nova College willen meedenken over maatschappelijke opgaven. Wij willen de samenleving veel meer betrekken, en zeker jongeren."

Over Nova College
Het Nova College is een regionaal opleidingscentrum, opgericht in 1996, met vestigingen in de regio IJmond, gemeente Haarlem, Haarlemmermeer en Amstelveen. Met ongeveer 1.200 medewerkers biedt het Nova College dagelijks onderwijs aan ruim 12.500 studenten vanaf 16 jaar. Het Nova College biedt ruim 130 beroepsopleidingen verdeeld over de richtingen Autotechniek, Bouw, Business School, CIOS Haarlem Hoofddorp, Duurzaamheid, Hotelschool, ICT, Lab, Logistiek, MyTalent, MyTec, Orde en Veiligheid, Performing Arts, Reizen en Vrije tijd, Scheepvaart, Techniek, Uiterlijke Verzorging, Welzijn, Zakelijk en Zorg. Daarnaast heeft het Nova College opleidingen en cursussen voor volwassenen. Dit aanbod loopt uiteen van basiseducatie en Nederlands voor anderstaligen tot en met vmbo-t, havo en vwo in het vavo.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing