Studenten opleiding Adviseur duurzaamheid geven duurzaamheidsadvies aan sportcomplex SV Wijk aan Zee

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - SV Wijk aan Zee heeft advies gevraagd aan studenten van de opleiding Adviseur duurzaamheid van het ROC Nova Collega voor het verduurzamen van het sportcomplex. Studenten van het eerste, tweede en derde jaar gingen op vrijdag 11 november langs om meer te weten te komen over het sportcomplex en de mogelijkheden voor verduurzaming zoals het plaatsen van zonnepanelen en batterij opslag. 

Het gebouw van sportcomplex SV Wijk aan Zee komt uit 1972 en is in 2002 gerenoveerd. SV Wijk aan Zee wil het hele complex verduurzamen met de nieuwste technieken. Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep (BBA) uit Heemskerk heeft al een 0-meting uitgevoerd en een energielabel opgesteld voor het sportcomplex. Het is aan de studenten van het derde jaar om met dit adviesvraagstuk een examenopdracht af te ronden. De studenten gaan eerst gegevens verzamelen en verwerken. Ze maken een plan en tekeningen om de accommodatie te verduurzamen. Vervolgens werken ze alternatieven uit die zorgen voor een hogere duurzaamheid. Ze kiezen hiervoor duurzame installaties en bouwkundige materialen of constructies en deze verwerken ze in materialen- en onderdelenlijsten. Ten slotte maken ze een kostenberekening. De resultaten beschrijven ze in een adviesrapport en dit presenteren ze aan SV Wijk aan Zee.

Opleiding Adviseur duurzaamheid

Wat voor verlichting heb jij in huis? Haal jij de stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact als je ze niet gebruikt? Op hoeveel graden staat de thermosstaat? En gebruik jij de plastic en gft-afvalbak? Een adviseur duurzaamheid kan op basis van de antwoorden op deze vragen advies geven om een huis te verduurzamen. Maar dat niet alleen: steeds meer bedrijven en particulieren stappen nu versneld over op duurzame energie. Daar is advies voor nodig op technisch en commercieel gebied. Adviseur duurzaamheid is dé opleiding die bijdraagt aan een duurzame wereld. Meer weten over deze opleiding? Kom naar het Open Huis van het Nova College op 21 november van 18 tot 21.00 uur. Aanmelden: www.novacollege.nl/duurzaamheid.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing