Subsidie krijgen door plaatsing zonnepanelen in Beverwijk

BEVERWIJK - Als startende ondernemer wordt je bijna verplicht gesteld om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Consumenten eisen nu eenmaal dat je als bedrijf een steentje bijdraagt aan een betere wereld en dit kan voor veel mensen een reden zijn om een product wel/niet bij je af te nemen. Het plaatsen van zonnepanelen op je bedrijfspand in Beverwijk is een stap in de goede richting en bovendien kun je hiervoor subsidie krijgen.

Zonnepanelen op je dak zonder investering

In Nederland is op dit moment slechts zeven procent van alle energie opgewekt uit duurzame energie. Dit is veel te weinig en sluit niet aan bij de klimaatdoelstellingen. De overheid stimuleert het aanleggen van zonnepanelen en hierdoor kunnen bedrijven subsidie krijgen. Sterker nog, het is mogelijk om geld te verdienen met het verhuren van je dak voor zonnepanelen. Soly is een bedrijf waarbij je zonder investering zonnepanelen zakelijk kunt laten plaatsen en je een vergoeding van 3,50 euro per zonnepaneel per jaar krijgt. 16 jaar na het aanleggen van de zonnepanelen kun je tot wel 10 jaar lang gratis gebruik maken van de energie uit de zonnepanelen. Daarnaast is het ook mogelijk om in de eerste 16 jaar gebruik te maken van de groene energie van je eigen dak. Dit is mogelijk tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo draag je bij aan een betere wereld en kan je genieten van veel voordelen.

Subsidie SDE +
De subsidie dien je als bedrijf zelf aan te vragen. De subsidie heet Stimulering Duurzame energieproductie, ook wel SDE+ genoemd. Belangrijk om te weten dat je slechts twee keer in het jaar de subsidie kan aanvragen. Bekijk de website van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland voor meer informatie over de subsidie.

Je dak verhuren voor zonnepanelen brengt dus fiscaal voordeel met zich mee en bovendien draag je als bedrijf bij aan een beter klimaat.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing