Super Barbert gaat voor zesde zege in Beverwijk

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Beverwijk kan donderdag in de handen voor de absolute topper van het huidige kortebaanseizoen. Barbert uit de stal van Hans Bot won dit seizoen vijf kortebanen in zes starts. Op de Breestraat is hij de gedoodverfde favoriet. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

 

Een zekerheidje is Barbert echter niet. Omdat hij de winsomgrens van 12.000 euro is gepasseerd, gaat hij op pad met leerlingpikeur Finn Verkaik om toch vanaf de basisafstand te kunnen starten. De zestienjarige Verkaik heeft nog weinig ervaring en krijgt achter dit superpaard de kans om te leren. De Amerikaanse ruin lijkt echter goed genoeg om zijn jonge pikeur naar zijn eerste overwinning te leiden.

Regionale hoop

De regionale hoop is gevestigd op de stal van Frans van der Blonk uit Assendelft. Hun Dutch Buitenzorg werd dinsdag tot ieders verrassing Nederlands Kampioen in Nootdorp. Omdat de ruin zich voor deze zege al had ingeschreven voor Beverwijk profiteert hij nog een keer van de startontheffing van vijf meter. Dat maakt hem opnieuw kansrijk.

De stal van Aad Pools uit Uitgeest maakt een ongelukkig seizoen door. Staltopper Blackpearl Trans R is herstellende van een blessure en de nieuwe aanwinsten hebben zich nog niet laden gelden. Chaman Rapida, de winnaar van Venhuizen, is de enige troef die Pools aan de start brengt. Ook de eigenarengroep Vrienden van Wijk aan Zee wil scoren op hun thuisbaan. Cato van Egmont verbetert per start en kan mogelijk verrassen. De stal van Caroline Aalbers brengt ook Obelix West aan de start, de winnaar van vorig jaar. De ruin werd de afgelopen maand derde in Egmond aan den Hoef en tweede in Santpoort.

Loting

In totaal komen er 24 paarden aan de start. Het complete deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing