Swingende opening Geheugenkabinet Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Bij de bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk kan iedereen vanaf 3 oktober voortaan
elke eerste en derde dinsdag van de maand van 16.00 – 17:00 uur gratis terecht bij het vragenuurtje van het Geheugenkabinet. Mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn er van harte welkom voor gratis advies over het geheugen en (zorg rond) dementie of voor een praatje.

Bovendien staan de bibliotheekboeken en folders over het geheugen, dementie en zorg voor dementerenden er nu overzichtelijk bij elkaar. Zo vind je er informatie van Stichting Alzheimer Nederland, Uitjezorg IJmond en over het trefpunt in De Stut en andere regionale trefpunten. 

Dinsdag 26 september werd het Geheugenkabinet alvast feestelijk geopend door wethouder Jaqueline Dorenbos en voorzitter van Alzheimer Nederland Hans Romijn. Zij vertelden over het belang van duidelijke informatie over dementie en van een plek waar mantelzorgers en andere geïnteresseerden advies kunnen vragen. Daarna vertelde Hilma van Slooten van Uitjezorg hoe belangrijk het is om samen ook leuke dingen te doen en plezier te hebben, ook met dementie. De 35 aanwezigen werden uitgenodigd om samen herinneringen op te halen aan de hand van muziek uit hun danstijd. In een swingende demonstratie liet Bianca Basjes van ‘Let’s twist again’ zien hoe iedereen kan dansen. Dat werkte heel goed, want al snel deden veel mensen in hun stoel vrolijk mee.
Het Geheugenkabinet is een landelijk programma van de openbare bibliotheken, Alzheimer Nederland en het lokale (zorg)netwerk. Het richt zich op alle facetten van het geheugen.
Het programma verbindt laagdrempelige, luchtige thema’s als het begrijpen en fit houden van het geheugen met ernstigere onderwerpen als dementie en mantelzorg.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing