Taalvrijwilligers gezocht!

Door: Jan Pronk

IJMOND - Wil je graag mensen op weg helpen die moeite hebben met lezen en schrijven, en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? 

Wat ga je doen?

Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van één of meerdere ba-sisvaardigheden als lezen, schrijven en spreken. De begeleiding kan individueel of in (kleine) groepjes plaatsvinden en zal één dagdeel per week in beslag nemen.De tijden zijn afhankelijk van eigen beschikbaarheid en die van de cursist. Dit kan in onderling overleg worden afgesproken.

Training

Voordat je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je een korte en leuke training, welke uit 4 dagdelen bestaat. Tijdens deze basistraining krijg je informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Je leert voornamelijk hoe je laaggeletterden begeleidt bij het lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer. Ook maak je kennis met geschikt lesmateriaal, welke direct in te zetten is tijdens de begeleiding van de cursist.

Wil je je als taalvrijwilliger inzetten?

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Vind je het leuk om met mensen en taal te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld, flexibiliteit en een goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan is taalvrijwilliger iets voor jou!

Enthousiast geworden? 

Voor aanmelding en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Mireille van Pommeren, coördinator Stap in, Welschap Welzijn, Heemskerk.

Email: [email protected] Telefoon: 06 - 13278736

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing