Talland College: nieuwe naam voor gefuseerd Horizon College en Regio College

Door: Jan Pronk

Foto ( Suzanne Dubbeldam ) : Twee studenten die bij de naamgeving en nieuwe huisstijl/logo betrokken zijn geweest, Amy Doorn en Finn Baas. Ook op bijgevoegde foto Suzanne Liefting, manager marketing en communicatie, en Ramon Baijens, directeur Dienst Onderwijsondersteuning van het Regio College.

Regio Noord-Holland - Horizon College en Regio College gaan vanaf augustus 2024 samen verder onder de naam Talland College. De naam verwijst naar wat de gefuseerde organisatie als de belangrijkste opdracht ziet: talentontwikkeling van jongeren én volwassenen in Noord-Holland.  

De onderwijsinstellingen?bundelen hun krachten om een toekomstbestendig en gevarieerd aanbod van mbo-onderwijs te kunnen blijven aanbieden in de regio's West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland. Door de fusie zijn er meer mogelijkheden om het beroepsonderwijs continu te vernieuwen en te versterken.  

Naast de nieuwe naam Talland College is ook een nieuwe huisstijl met logo ontwikkeld. De belevingswereld van studenten staat hierin centraal. Dit is terug te zien in onder meer kleurgebruik, fotografie en vormgeving. Aan de keuze voor een naam, huisstijl en logo is een zorgvuldig proces voorafgegaan. Medewerkers en studenten van Horizon College en Regio College én samenwerkingspartners hebben meegedacht. Student Amy Doorn is één van hen. 'Ik vond het bijzonder om erbij betrokken te zijn. Dat maak je één keer in je leven mee en het is uniek dat studenten mee mogen denken. Onze mening is serieus genomen en onze feedback is verwerkt in het ontwerp en de naam. De naam Talland College, logo en huisstijl vind ik goed bij ons passen.' 

Eigentijdse en onderscheidende uitstraling 

Suzanne Liefting, manager marketing en communicatie van het Horizon College en Regio College, licht het proces toe: 'Met diverse doelgroepen, waaronder studenten, medewerkers en samenwerkingspartners hebben we in verschillende bijeenkomsten om de tafel gezeten. Samen met professionele partners hebben we onze positionering en identiteit goed kunnen doorvertalen naar een nieuwe naam met een eigentijdse en onderscheidende uitstraling. Een fantastisch proces en ik ben enorm tevreden met het resultaat.' 

Talland College op alle panden 

Vanaf het nieuwe schooljaar prijkt de naam Talland College op alle panden van de onderwijsorganisatie. Dat zijn de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Zaandam, Koog aan de Zaan en Edam, waar ruim 130 mbo-opleidingen worden aangeboden voor jongeren en volwassenen. Tot het nieuwe schooljaar worden de namen Horizon College en Regio College nog gebruikt.  

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing