Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee op 20 en 21 januari

Door: Jan Pronk

Tata Steel Chess festival

Wijk aan Zee - In het middelste weekend van het Tata Steel Chess Tournament vindt traditiegetrouw weer het Tata Steel Chess Festival plaats. Dit jaar is dit in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari, uiteraard in Wijk aan Zee. Tijdens dit familiefestival worden deze twee dagen van 11.30 uur tot 16.00 uur diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Naast zelf schaken en/of schaakles krijgen, is er bij het Tata Steel Chess Festival veel meer te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Grootmeesters in De Moriaan, bezoek het Julianaplein met een zweefmolen en een curlingbaan, luister naar het live schaakcommentaar in Café de Zon, of laat je in de mooiste kleuren schminken in Basisschool de Vrijheit. Of bezoek het terrein van Tata Steel (voor iedereen vanaf 12 jaar – inschrijven van tevoren verplicht) en neem een kijkje in het Hoogovensmuseum, waar een kleine schaaktentoonstelling te zien is. Ook het Tata Steel Orkest verzorgt op zondag een aantal optredens in de tent op het Julianaplein.

Verdien een medaille
Speciaal voor kinderen zijn er de Tata - Kids of Steel® Games. Schaken, bewegen en creativiteit zijn dé sleutels in de vorming en groei van het brein van kinderen. Kinderen kunnen dit weekend kennis maken met deze drie elementen met diverse sportieve en creatieve activiteiten in Basisschool de Vrijheit en op het Julianaplein. Na het doen van een activiteit binnen alle drie de categorieën ontvangen de kinderen een medaille.

Tata Steel Chess Tournament
De 86e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt van 12 tot en met 28 januari 2024 plaats in Wijk aan Zee. De Grootmeesters trekken traditiegetrouw ook weer het land in. Op dinsdag 23 januari spelen de Masters in het kader van 'Chess On Tour' hun negende ronde in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Alle speeldagen zijn na inschrijving gratis toegankelijk voor belangstellenden (aanmelden via www.tatasteelevents.com/nl/Tatasteelchess ) en zijn ook online live te volgen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing