Tata Steel Chess Tournament geopend

Door: Ab Jenema

IJMOND - Vrijdagmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van zes van de top tien spelers en opkomende talenten, staat garant voor twee weken van spannende en verrassende partijen. De loting viel voor Anish Giri en Jorden van Foreest gunstig uit. De twee Nederlandse grootmeesters uit de Tata Steel Masters spelen zeven van de dertien partijen met wit. Van Foreest moet het morgen met wit opnemen tegen oud-wereldkampioen Anand. Giri speelt met wit tegen Nepomniachtchi. Wereldkampioen Carlsen speelt in zijn eerste partij met zwart tegen Chinees supertalent Ding Liren, de nummer vier van de wereld. In de Tata Steel Challengers speelt morgen de jongste grootmeester van het Tata Steel Chess Tournament tegen de oudste: de 13-jarige Praggnananndhaa uit India tegen de 52-jarige Bareev uit Canada. De opening werd opgeluisterd door twee optredens van Carolien Borgers en de Tata Steel dansers uit de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in IJmuiden.

Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland in zijn opening: “De schaaksport heeft een grote verbindende kracht. Schaken brengt mensen van over de hele wereld bij elkaar, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Achter het bord gaat het er vaak hard aan toe, maar het is goed gebruik om na afloop vervolgens gezamenlijk de partij te analyseren. Die houding kweekt begrip en dat is precies wat we vandaag de dag meer dan ooit nodig hebben in onze maatschappij.” De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor publiek en zijn ook online live te volgen.

Staal en schaken: creativiteit en innovatie
Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Dat is waardoor het staalbedrijf erin slaagt om topproducten te leveren aan zijn klanten, waarmee die zich in hun markten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd levert Tata Steel door product- en procesinnovaties een bijdrage aan het realiseren van een duurzame samenleving.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing