Tata Steel lanceert milieuvriendelijke bezorgservice om klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen

Door: Jan Pronk

IJMUIDEN - Tata Steel Nederland heeft Zeremis® Delivered gelanceerd. Dit biedt klanten de mogelijkheid om hun staal te ontvangen via emissiearm transport. Hiermee kunnen klanten hun zogenaamde scope 3-emissies1) en andere emissies die verband houden met het transport van staal verminderen. In eerste instantie is Zeremis Delivered beschikbaar voor klanten die zich binnen een rijafstand van 300 kilometer van onze locaties in Nederland en België bevinden.

"Naast grote projecten, zoals de transformatie naar de productie van groen staal, zijn we ook op andere gebieden bezig om een duurzamer opererend staalbedrijf te worden", aldus Hans van den Berg, CEO van Tata Steel Nederland. "Onze ambitie om de hele logistieke keten te verduurzamen, biedt een groot potentieel. Zeremis Delivered is voor klanten die hun hele toeleveringsketen CO2-vrij willen maken. Maar tegelijkertijd ook voor degenen die net beginnen aan hun duurzaamheidsreis en prioriteit geven aan milieuvriendelijk transport nog voordat ze overstappen op het gebruik van Zeremis Carbon Lite, ons CO2-arme staal."

Met Zeremis Delivered wil Tata Steel haar klanten ondersteunen bij het behalen van hun scope 3-emissiedoelstellingen. In eerste instantie kunnen klanten tot 300 kilometer hun staalrollen vervoerd krijgen per vrachtwagen met gebruik van HVO100. Dit levert een CO2-besparing tot 90% op in vergelijking met conventionele fossiele brandstof. Zeremis Delivered zal verder worden ontwikkeld ook klanten op grotere afstand bediend kunnen worden. Dat zou dan gaan om andere vormen van transport, waaronder spoor-, binnenvaart- en zeeschepen. Het bedrijf werkt samen met logistieke leveranciers en kenniscentra om innovatieve oplossingen voor alle transportvormen te testen. Waaronder bijvoorbeeld het testen van elektrische vrachtwagens om commerciële en operationele ervaring op te doen en daardoor voor te bereiden om zo snel mogelijk over te stappen op volledige elektrificatie.

Met de lancering van Zeremis Delivered breidt Tata Steel haar duurzaamheidsoplossingen uit voor klanten. Vorig jaar introduceerde het bedrijf Zeremis Carbon Lite – staal met een toegekende CO2-reductie tot 90%2). Dit product wint steeds meer terrein bij klanten in verschillende sectoren, waaronder de auto-industrie, bouw en nieuwe mobiliteit. Ook biedt Tata Steel haar klanten al de mogelijkheid om de levering veilig te stellen van Zeremis groen staal. Dit groene staal wil het bedrijf via de nieuwe productieroute vanaf 2030 gaan maken.

1) De uitstoot van broeikasgassen wordt door het GHG Protocol onderverdeeld in drie groepen, ook wel 'Scopes' genoemd. Scope 1 omvat de directe uitstoot van bronnen die eigendom zijn van een bedrijf of door dit bedrijf worden beheerd. Scope 2 omvat de indirecte uitstoot die ontstaan door de opwekking van ingekochte en door het rapporterende bedrijf verbruikte elektriciteit, stoom, warmte en koeling. Scope 3 omvat alle overige indirecte uitstoot binnen de waardeketen van een bedrijf.

2) Dit is de maximale vermindering voor de som van de scope 1-, 2- en 3-emissies. Voor de som van scope 1- en 2-emissies betekent het een reductie van 100%

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing