Tata Steel Nederland tegen fusieplan

Door: Jan Pronk

IJMOND - De directie van Tata Steel in IJmuiden heeft een bom gelegd onder de fusie van Tata Steel Europe met het Duitse Thyssen Krupp. Dat melden diverse media, waaronder de Volkskrant, naar aanleiding van een onverwacht persbericht.

De directie onder leiding van Theo Henrar noemt het fusieplan onacceptabel, schrijft de Volkskrant. Aangekondigd was het verlies van vierduizend banen. Maar dat lijken er ineens duizend meer te worden, omdat het nieuwe staalconcern allerlei lage administratieve banen naar lagelonenlanden wil overplaatsen.

Daarnaast zou de Nederlandse vestiging niet langer een eigen raad van commissarissen en directie mogen hebben en zou een deel van de schulden van het fusieconcern verhuizen naar de balans van Tata Steel Nederland. Hiermee dreigt het investeringsplan voor de vestiging in IJmuiden van 1,2 miljard euro in gevaar te komen.

De Centrale Ondernemersraad in IJmuiden vreest dat de fusie van Thyssen Krupp en Tata Steel Nederland alleen is bedoeld als mogelijkheid van beide concerns om hun staalactiviteiten te lozen, valt te lezen in het artikel dat de Volkskrant eind vrijdagmiddag op haar website plaatste.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing