Tata Steel orkest krijgt nieuwe instrumenten cadeau

Door: Ab Jenema

IJMOND - Tijdens het optreden van het Tata Steel Orkest in De Philharmonie in Haarlem op zaterdag 18 mei heeft Mark Denys, directeur Technical bij Tata Steel in IJmuiden, het orkest namens het staalbedrijf een verzameling nieuwe instrumenten en attributen aangeboden. Dit cadeau van Tata Steel ter waarde van 20.000 euro is een bedankje voor de inzet van het Tata Steel Orkest tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

 "Tata Steel prijst zichzelf gelukkig met het fantastische Tata Steel Orkest, dat tijdens de viering van ons Centennial afgelopen jaar een geweldige inspanning heeft geleverd”, aldus Mark Denys, die als directeur ook eindverantwoordelijk was voor het organiseren van het jubileum van het staalbedrijf. “De wervelende jubileumshow ‘Door het Vuur’ werd gedragen door de live-optredens van het orkest, dat bij het publiek echt een snaar heeft weten te raken. Uit dank bieden we het orkest daarom een verzameling nieuwe instrumenten aan, waaronder een aantal saxofoons en trompetten.”

Het Tata Steel Orkest bestaat uit vier formaties: een big band, een leerlingenorkest, een opleidingsorkest en een symfonisch blaasorkest, met in totaal 140 muzikanten. Tijdens de viering van het Centennial is er een gelegenheidsorkest samengesteld uit deze orkesten. Dat Centennialorkest heeft 10 jubileumshows gespeeld. Daarnaast waren er meerdere optredens tijdens de burendag, de leveranciersdag en de dag voor oud-medewerkers van het staalbedrijf. In totaal heeft het orkest tijdens het Centennial voor meer dan 30.000 personen gespeeld. Het Tata Steel Orkest bestaat al sinds 1941.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing