Tata Steel zet deuren open tijdens het Tata Steel Festival

Door: Ab Jenema

IJMOND - Tata Steel organiseert op vrijdag 23 september en zaterdag 24 september voor omwonenden, werkzoekenden en andere geïnteresseerden het allereerste Tata Steel Festival. Op deze twee dagen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Rondleidingen, een banenmarkt, optredens en informatieve themabijeenkomsten op 23 en 24 september. 

“We heten iedereen welkom om met eigen ogen ‘De wereld van staal’ en alles daaromheen te komen ontdekken”, aldus Bram Nugteren, omgevingsmanager van Tata Steel en gastheer van het Tata Steel Festival. “Wij zijn graag op een goede manier in contact met de omwonenden. Juist nu, met onze ambities voor groen staal in een schone omgeving. We pakken dit jaar groter uit dan eerdere edities met een tweedaags festival met meerdere activiteiten. We hopen vele geïnteresseerde buren, toekomstige collega’s en andere geïnteresseerden te mogen ontmoeten.”

Tata Steel by Night
Op beide festivaldagen worden verschillende rondleidingen en workshops verzorgd. Nugteren vertelt: “In een groot artikel in Elsevier Weekblad deze zomer vergeleek een buurman zijn uitzicht op de skyline van Tata Steel en de vele lichtjes als een blik op ‘Paris by Night’. Op veler verzoek organiseren we daarom op vrijdagavond 23 september voor de eerste keer een aantal rondleidingen in het donker: een primeur! Voor mensen die willen weten hoe het is om te werken bij 24-uurs bedrijf is het bovendien een uniek kijkje achter de schermen. Een leuke avond die muzikaal omlijst wordt door een optreden van het Tata Steel Orkest.”

Nieuwe collega’s gezocht
Nugteren gaat verder: “Potentiële nieuwe werknemers kunnen tijdens het festival kennismaken met de vele uiteenlopende beroepen en de uitdagende technische projecten bij Tata Steel. Werkzoekenden kunnen op beide festivaldagen kennismaken met Tata Steel als werkgever, collega’s op de werkvloer en hoe zij met ons samen werk kunnen maken van de toekomst. Bij de juiste klik en wederzijds enthousiasme kan men zelfs op dezelfde dag met een officieel aanbod naar huis. Een baan in 1 dag! Ook dat hebben we nooit eerder gedaan”.

Totale programma
Rondleidingen, een banenmarkt, optredens, bezoek aan het Hoogovensmuseum, activiteiten voor kinderen, informatieve themabijeenkomsten over groen staal in een schone omgeving en nog veel meer.
Het totale programma van het Tata Steel Festival is te vinden op www.tatasteelfestival.nl

Tata Steel by Night start op vrijdag 23 september vanaf 19.00 uur. De Burendag en Banendag zijn op zaterdag 24 september van 10.00 – 16.00 uur. Aanmelden is voor een aantal onderdelen nodig (bijvoorbeeld de rondleidingen tijdens Tata Steel by Night en het optreden van het Tata Steel Orkest). De toegang is gratis en iedereen is welkom!

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing