Tata Steel zoekt samenwerking met Europese partners

Door: Ab Jenema

REGIO - Tata Steel ziet voorlopig af van verkoop Britse activiteiten in hun geheel en zoekt naar andere oplossingen.
Vrijdag 8 juli 2016, is de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Tata Steel Nederland (TSN) geïnformeerd over de mogelijke samenwerking van Tata Steel met Europese partners.

Tevens heeft Tata Steel de COR geïnformeerd dat men voorlopig afziet van de verkoop van de Britse staalactiviteiten in hun geheel en dat gezocht wordt naar andere oplossingen, zoals verkoop in delen.
Op dit moment is het onzeker wat de uitkomst van de gesprekken met de Europese partners zal zijn en wat de gevolgen zijn voor het personeel binnen TSN. Vast staat echter dat het opnieuw zal leiden tot veel onzekerheid.
De COR zal in alle onderhavige situaties harde garanties eisen om de gevolgen te beperken.
Daarbij zal de COR zoals gebruikelijk nauw samenwerken met de vakbonden binnen TSN.

De COR zal zich laten leiden door een aantal uitgangspunten:
- Het belang en de toekomst van TSN en haar medewerkers staan voorop;
- TSN zal moeten blijven opereren zoals nu binnen Tata Steel. Dat betekent een eigen directie en een eigen Raad van Commissarissen;
- TSN moet zelf kunnen beslissen over haar toekomst en dus zelf kunnen beslissen over investeringen die deze toekomst op langere termijn kunnen veiligstellen.


De COR stelt vast dat het moederconcern Tata Steel in de afgelopen jaren deze uitgangspunten altijd heeft gerespecteerd.
De COR zal op korte termijn in overleg treden met de leden van de Raad van
Commissarissen en de directie van TSN.
Hiernaast heeft Tata Steel bekendgemaakt dat zij vooralsnog afziet van de verkoop van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk (V.K.) in hun geheel en dat gezocht wordt naar andere oplossingen, zoals verkoop in delen.
De uitkomst van het referendum in het V.K. heeft ertoe geleid dat er op korte termijn geen duidelijkheid komt van de Britse overheid, wat een voorwaarde was voor de verkoop van de Tata Steel activiteiten in het V.K.

De COR zal ook op dit onderwerp zoveel mogelijk samenwerken met de vakbonden in Nederland en uiteraard met de vakbonden en de collega’s van Tata Steel in Europa.
Dinsdag 12 juli 2016 zal een extra Centrale Overlegvergadering (COVL) plaatsvinden met de directie van TSN Nederland om over de ontstane situatie te spreken.
De COR zal alle leden van de Ondernemingsraden in Nederland verzoeken deze COVL bij te wonen.
Ten slotte heeft de Europese Ondernemingsraad van Tata Steel verzocht om op korte termijn een extra overlegvergadering te beleggen om over beide genomen besluiten overleg te voeren.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl