TenneT op bezoek in HvG - rondwandeling Haarlem

Door: Jan Pronk

IJMOND - TenneT is al enige tijd bezig met het bouwen van een transformatorstation tussen Wijk aan Zee en Beverwijk. In het voorjaar heeft het HGMK twee bezoeken georganiseerd bij hun informatie centrum in Tusschenwijck. Omdat deelname toen beperkt was geeft TenneT op donderdagavond 12  oktober bij het HGMK een toelichting op de werkzaamheden rondom de nieuwe windparken op zee.

Mogelijk kan er dan ook dieper ingegaan worden op de vraag “zijn er nog historische vondsten gedaan” tijdens al deze werkzaamheden? Er wordt nu nieuwe historie geschreven in de IJmond met al dit werk, maar zijn ze nog wat tegen gekomen van vroeger?

Het HGMK organiseert in samenwerking met het GOS (Oud Schalkwijk) op zaterdag 14 oktober een wandeling door Haarlem zoals u het nog nooit heeft gezien. Onze reisleider is Nick Nuyens. De start is om 11.00 uur bij het station Haarlem, aan de centrumzijde bij de Starbucks.

Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 4,50 pp, eventuele overige kosten zijn voor eigen rekening. We raden u aan een broodje voor onderweg mee te nemen. De tocht zal weer eindigen bij het station rond 14.00 uur.

Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a Beverwijk.
Aanvang 20:00 uur, toegang € 5,– (hgmk-leden gratis). 

U kunt ook lid worden van het HGMK voor slechts € 17 per jaar,
inclusief lezingen, prachtige ledenbulletins en nieuwsbrieven.
Aanmelden en/of lid worden via www.hgmk.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing