TenneT schrijft fotowedstrijd uit voor werk op 'zandkasteel' strand Velsen-Noord

Door: Jan Pronk

Winnende foto zandkasteel 2022 van Bert Kamp

VELSEN-NOORD / WIJK AAN ZEE – Dat de energietransitie in deze regio ook vaak mooie plaatjes oplevert, weten we inmiddels. Om die reden schrijft het team van TenneT in Wijk aan Zee opnieuw een fotowedstrijd uit. Jong, oud, professional en hobbyfotograaf worden uitgenodigd hun mooiste beelden in te sturen van de werkzaamheden die in de komende maanden op het strand van Velsen plaatsvinden voor de aansluiting van het offshore windpark Hollandse Kust (west Beta). 

Indrukwekkend is het tijdelijke zandkasteel dat onze aannemer NRG op het strand heeft gebouwd voor de boringen onder de duinen door. Met stalen damwandplanken, 12.000 kuub strandzand en gevulde 1.300 big bags is de constructie in staat om een storm te weerstaan met een kracht die zich statistisch gezien eens in de twintig jaar voordoet. Zo kan de boorploeg veilig doorwerken tijdens het stormseizoen.

Elektrische boormachine  

Sinds vorige week is, net als in het Beeldenpark een Zee van Staal, een elektrische boormachine geplaatst. In de komende weken zullen beide machines ondergronds naar elkaar toe boren totdat beide boorkoppen elkaar op een diepte van zo'n dertig meter in de bodem tegenkomen. Gelukkig is er bovengronds tijdelijk ook genoeg te zien van deze bijzondere klus. Gezien het aantal enthousiaste deelnemers aan eerdere fotowedstrijden in de regio heeft TenneT nu opnieuw een wedstrijd uitgeschreven. 

Mail je mooiste foto's  

"Iedereen kan meedoen aan de fotowedstrijd", zo laat Roos Jurriens namens het team van TenneT in Wijk aan weten. "Het enige dat je hoeft te doen is je mooiste foto's mailen. Inzenden kan tot en met 22 december 2023 via [email protected]. Daarna wordt het zandkasteel weer afgebroken om plaats te maken voor twee sleuven in het strand van zo'n acht meter diep. Daarin komen de elektriciteitskabels te liggen waarmee we de stroom van het windpark op zee aan land brengen." 

In de prijzen  

Na sluiting van de inzendtermijn kiest de projectdirectie uit alle inzendingen de winnaars. Zo is aan de eerste prijs, naast de eeuwige roem, een Irischeque gekoppeld ter waarde van €150,00. De plaatsen twee en drie kunnen rekenen op een Irischeque van respectievelijk €100,00 en €50,00. Ook geven we nog een aanmoedigingsprijs van €25,00 weg." 

Exacte locatie

Het 'tijdelijke zandkasteel' is gebouwd op het strand van Velsen-Noord en het makkelijkst via de strandafgang bij Beachbar en Surf- en Kiteschool 'HangOut' aan de Reyndersweg 201 te bereiken.

Volg de BouwApp  

Net als bij het werkterrein op het strand van Heemskerk in 2022 wordt ook nu een infocontainer met dakterras geplaatst met uitzicht op het zandkasteel. Een perfecte plek om de werkzaamheden live te volgen en vast te leggen. Wie exact wil weten wat er wanneer gebeurt, kan daarvoor gratis de TenneT BouwApp downloaden in de Appstore of Google Play. Zo weet u exact wat er wanneer gebeurt. debouw.app/v2/feed/projects/hollandse-kust-noord-en-west-alpha

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing