Tentoonstelling Fevziye Sahin

Door: Cor Beumer

Eén van de schilderijen van Fevziye Sahin

HEEMSKERK - Op dit moment exposeert kunstenares Fevziye Sahin in de bibliotheek, met realistische werken.

Fevziye probeert datgene te schilderen wat wij in Nederland niet gewend zijn te zien, zoals beelden van de stad Istanbul, een stad die continu in beweging is en waar tal van schoonheden te zien zijn. Maar ook de Mostarbrug in Bosnië. Deze brug is wat betreft architectuur maar ook wat betreft geschiedenis zeer belangrijk. Zij wil mensen een deel van de wereld laten zien om ze enthousiast te maken over andere landen en steden.

 Fevziye schildert met name op doek en gebruikt hierbij acrylverf, in bepaalde details werkt ze soms met olieverf. Gedurende de expositie zullen echter ook werken op papier te zien zijn. Hierop zijn bijvoorbeeld afbeeldingen weergegeven die met pastelkrijt of houtskool gemaakt zijn. Ook zijn een aantal kleine werkjes gemaakt van stof.

Zij is door een opdracht op de middelbare school geïnteresseerd geraakt in het schilderen. Ze wordt vooral geïnspireerd door de natuur en het leven buiten, en verschillende culturen.
Fevziye vindt het zeer belangrijk dat ook jongeren zich bezig blijven houden met kunst. Daarom hoopt ze mensen te kunnen inspireren om als 'amateurkunstenaar' zich thuis naast hun werk en studie bezig te houden met kunstzinnig bezig zijn. 

De expositie duurt tot ca. eind juli en is te zien tijdens openingstijden van bibliotheekvestiging Heemskerk op de 1e etage (lift aanwezig).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing