Tentoonstelling Jan van der Schoor

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Vanaf zondag 27 oktober aanstaande zal voor iedereen de unieke overzichtstentoonstelling van Jan van der Schoor in Museum Kennemerland aan het Westerhoutplein te bezichtigen zijn. 

Het is al weer 5 jaar geleden dat Jan van der Schoor is overleden. Hij was één van de bekendste Beverwijkse tekenaars/schilders. Hij geeft in zijn werk de ziel van de tijd en het leven in onze eigen regio weer. Bij tal van gelegenheden tekende en schilderde hij. Reden genoeg om een hommage aan Jan te brengen, en dat vinden vele Beverwijkers met het museum. Naast eigen werken van het museum hebben zowel familie Van der Schoor als vele particulieren meer dan 100 werken ter beschikking gesteld om aan een groter publiek te laten zien. Er zal ook een selectie worden getoond uit de honderden cartoons, die hij onder andere wekelijks voor Dagblad Kennemerland maakte. Verder zijn er persoonlijke documenten, schetsboeken, foto’s en filmfragmenten te zien. Het is een unieke overzichtstentoonstelling van Jan’s werk en leven.

De overzichtstentoonstelling is over twee locaties verspreid. Met dank aan de gemeente Beverwijk is naast Museum Kennemerland, waar de tentoonstelling start, ook in Huize Westerhout de expositie te bezichtigen. De tentoonstelling zal tot en met 31 maart 2014 te zien zijn op elke zaterdag en zondag tussen 14:00 en 17:00 uur.

Toegangskaarten voor de gehele tentoonstelling zijn bij het Museum Kennemerland verkrijgbaar. Groepsrondleidingen buiten openingsuren zijn op aanvraag mogelijk. Er is een unieke catalogus van de tentoonstelling te koop.

Kijk voor alle informatie ook op de website: www.museumkennemerland.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing