Tentoonstelling 'Waterpret!'

Door: Jan Pronk

IJMOND - Water speelt een hoofdrol in de expositie 'Waterpret!'. Deze tentoonstelling bestaat uit foto's van de fotowerkgroep Foto Noord-Holland Noord. Te zien tot 30 november 2018 in de hal van het kantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard. 
De foto's geven een fascinerend beeld van het waterplezier van mens en dier: we zwemmen, kanoën, varen en vissen volop! De beelden zijn het resultaat van een samenwerking met leden van fotowerkgroep Foto Noord-Holland Noord. Zij kregen de uitdaging om deze zomer het thema 'Waterpret' vast te leggen. Foto Noord-Holland Noord is voortgekomen uit de fotowerkgroep van Welmanstudio. Er wordt samen gefotografeerd en gediscussieerd over de geschoten beelden om te komen tot de fraaiste beelden.

Water. Geniet ervan!

Deze expositie sluit aan bij de campagne 'Water. Geniet ervan!' die het hoogheemraadschap deze zomer organiseerde om iedereen bewust te maken van het belang van schoon en gezond water. Ons oppervlaktewater is dankzij de aanleg van rioleringen en onze moderne rioolwaterzuiveringsinstallaties in tijden niet zo schoon geweest. Het stimuleren van het rapen van zwerfvuil, zwemwedstrijden en vaarevenementen waren onderdeel van de campagne. 

Wisseltentoonstellingen

'Waterpret!' past in de serie wisselende tentoonstellingen in de centrale hal van het hoogheemraadschap. Deze serie biedt hedendaagse beeldende kunstenaars en fotografen een gelegenheid om te exposeren. Er komen waterthema's aan bod met aandacht voor verleden, heden en de toekomst. 

'Waterpret!' is te zien tot 30 november 2018 tijdens kantooruren in de hal van het kantoor van het hoogheemraadschap, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Gratis entree. Het bezoek is te combineren met een bezoek aan de museale ruimte 'Waterschat', waar bezoekers via een gratis audiotour prachtige verhalen kunnen horen over de geschiedenis van het waterschap.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing