Terre des Hommes ontvangt 2500 euro

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op donderdagavond 24 maart kwam de marketing directeur van Terre des Hommes, Sander Hanenberg, naar de winkel van Terre des Hommes aan de Breestraat te Beverwijk om uitleg te geven over de nieuwe vorm van financiering. In plaats van projecten te financieren zoals tot nu toe gebruikelijk, gaan de plaatselijke werkgroepen van Terre des Hommes zich richten op een cluster van projecten in zogenaamde programma's.

De projecten van Terre des Hommes sluiten altijd aan op lokale initiatieven. Daardoor is het draagvlak onder de plaatselijke bevolking verzekerd en er zijn altijd ter plekke experts  met betrekking tot de taal en de plaatselijke cultuur.

 

Het programma waar de werkgroep Kennemerland voor heeft gekozen is de strijd tegen kinderarbeid in Azië. Sander Hanenberg ging in zijn presentatie in op een project dat hij zelf onlangs bezocht heeft in India. Voor een gemengd publiek van bestuur, winkelvrijwilligers en collectanten liet hij zien onder welke afschuwelijke omstandigheden kinderen in mijnen mica verzamelen. Gelukkig kon hij ook laten zien wat de situatie was geworden: Nadat Terre des Hommes samen met de plaatselijke organisatie had geregeld dat de ouders een beter inkomen ontvingen door een andere vorm van samenwerking, zodat de kinderen naar de school konden gaan die Terre des Hommes eveneens had geregeld.

 

Het publiek was onder de indruk en Emma de Best, de voorzitter van werkgroep Kennemerland – die de winkel aan de Breestraat draaiende houdt met vrijwilligers – kon voor dit prachtige project alvast een cheque overhandigen ter waarde van 2500 euro. Dat is de opbrengst die de winkel in haar prille bestaan (de openingsdatum was 9 januari 2016) al heeft opgebracht.

 

Behalve de winkel organiseert de werkgroep Kennemerland ook collectes, en volgende week wordt de collecte gehouden in Heemskerk. De werkgroep kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, zowel collectanten als winkelpersoneel. Heeft u tijd en zin om u voor dit doel in te zetten, meld u dan bij [email protected] 

www.facebook.com/tdhkennemerland

of bel 06-14378905.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing