Teststraat Haarlemmermeer breidt flink uit

Door: Jan Pronk

KENNEMERLAND - Nu de tweede golf een feit is neemt de vraag naar testcapaciteit nog steeds enorm toe. Daarom verhoogt de GGD Kennemerland in samenwerking met het Rode Kruis de capaciteit van de teststraat in de EXPO hallen in Vijfhuizen. Het aantal teststations gaat van vier naar zeven en daarmee wordt de teststraat een van de grootste van Nederland. Vandaag ( zaterdag 17 oktober 2020 ) gaat de nieuwe teststraat open.

“Nu er meer labcapaciteit beschikbaar is het moment daar om te kiezen voor de uitbreiding van de capaciteit op deze locatie”, aldus Directeur Publieke Gezondheid Bert van de Velden van GGD Kennemerland. “We zijn blij dat de EXPO hal genoeg ruimte biedt om dat te doen. Het belangrijkste is en blijft: zoveel mogelijk testen. Dat is samen met bron- en contactonderzoek een van de belangrijkste taken van GGD Kennemerland bij de bestrijding van het coronavirus en deze uitbreiding helpt daarbij.”

De teststraat is donderdagavond opgebouwd en ging vanmorgen al open. De tests worden afgenomen door medewerkers van het Rode Kruis onder verantwoordelijkheid van de GGD Kennemerland. De afgenomen tests gaan naar het laboratorium waar de GGD mee samenwerkt en uitslagen worden door de GGD aan de mensen doorgebeld of online geplaatst op coronatest.nl

Machiel Pouw, Coördinator Noodhulp van het Rode Kruis: “Het Rode Kruis helpt daar waar het nodig is en dit is duidelijk zo een situatie. Medewerkers van onze nationale logistieke dienst hebben gisteravond in een paar uur tijd de complete inrichting van de hal gewijzigd zodat er drie extra teststations ingericht konden worden. We zijn blij en trots dat we ons steentje kunnen bijdragen.”
In de nieuwe teststraat Haarlemmermeer kunnen momenteel 1100 mensen per dag getest worden. Komende week loopt dit aantal al op tot 1620 tests.

De teststraat werkt alleen op afspraak. Mensen die symptomen ervaren van het coronavirus en zich willen laten testen, kunnen via het landelijk telefoonnummer 0800-1202 of via coronatest.nl een afspraak maken voor een test. Bezoekers kunnen met de auto of fiets naar de teststraat in Vijfhuizen komen. Na het afnemen van de test is binnen 48 uur de uitslag bekend.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing