The B-TEAM komt naar Beverwijk!

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Belastingvoorlichting voor jongeren door CNV-jongeren op donderdag 12 april in Place2Be van 16.00 uur tot 20.00 uur. Had jij het afgelopen jaar een bijbaan, deed je vakantiewerk of kreeg je stagevergoeding? Dan is de kans groot dat de Belastingdienst teveel belasting heeft ingehouden. Gelukkig kun je dit weer terugvragen door aangifte te doen. Maar hoe werkt dat ook al weer?

Je belasting terug vragen, hoe werkt dat?
Als je werkt, betaal je belasting over het loon dat je verdient. Maar heb je alleen een bijbaan of betaalde stage, dan is de kans groot dat de Belastingdienst teveel belasting heeft ingehouden. Dit bedrag kun je jaarlijks terugvragen door aangifte te doen. Elk jaar krijg je rond februari je jaaropgave(n) van de werkgever(s) waarvoor je het jaar daarvoor hebt gewerkt. De jaaropgaaf is een overzicht van het loon dat je het afgelopen jaar hebt verdiend en de loonheffing die je hier over hebt betaald: deze heb je nodig om aangifte te doen.

Hoe werkt het?
Het ter plekke uitleggen: dat bleek vorig jaar tijdens de eerste tour van The B-TEAM de beste manier om jongeren te leren hoe zij hun belasting terug moeten vragen. The B-TEAM daarom weer met een bus door Nederland om jongeren te informeren en ‘on the spot’ te helpen met belasting terugvragen. Voor veel jongeren is de drempel om een formulier (digitaal) in te vullen groot. Daarom willen ze, naast alleen uitleggen, vooral gaan doen. Daarom komt op donderdag 12 april komt The B-TEAM naar Beverwijk.

Dus kom je er niet helemaal uit? The B-TEAM biedt hulp! Op donderdag 12 april is het THE B-TEAM in Beverwijk van 16:00 uur t/m 20:00 uur bij tienercentrum Place2Be om jou te helpen. Om gelijk belasting terug te vragen is het noodzakelijk dat jij een DigiD-code hebt. Aanvragen van de DigiD-code duurt een paar dagen dus wil je 12 april langskomen om belasting terug te vragen, vraag dan op tijd je DigiD aan op meer informatie: www.digid.nl.

Op de website van THE B-TEAM (een initiatief van CNV Jongeren) vind je alle informatie, persoonlijke uitleg en links die je nodig hebt om belasting terug te kunnen vragen. En via het Stappenplan Terugvragen loodsen zij je zo naar extra cash. www.cnvjongeren.nl/jij-en-je-werk/belasting-terugvragen.html Voor meer informatie of als je vragen hebt kijk dan op de website www.nul251.info voor contactgegevens.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing