The Ramblers in Cafe De Zon

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Het legendarische jazzorkest The Ramblers komt naar Café De Zon in Wijk aan Zee. Op zondagmiddag 29 oktober verzorgt het orkest een wel heel bijzonder optreden: niet in een concertzaal dit keer, maar in de intimiteit van een theatercafé. Het orkest staat onder leiding van de bekende trompettist Loet van der Lee. 

Er is meer dat dit concert bijzonder maakt. In De Zon treden voor het eerst twee nieuwe solisten aan: Sherry Dyanne en Joep van Weert. Ook brengen The Ramblers een ode aan tenorsaxofonist Coleman Hawkins, een van de grote helden van de jazz. Hij trok in de jaren dertig een tijdje op met The Ramblers en heeft een aantal platen met het orkest gemaakt.

Deze bijzondere samenwerking bezorgde het orkest destijds internationale bekendheid. In De Zon worden originele arrangementen uit die tijd ten gehore gebracht. Voor de fans van jazz en The Ramblers een unieke kans om deze live te horen.

The Ramblers bestaan al bijna honderd jaar. Opgericht in 1926 door Theo Uden Masman bereikte het orkest al snel een legendarische status, mede dankzij de vele optredens voor de radio. De band scoorde grote hits met ‘Wie is Loesje’ en ‘Farewell Blues’. Succesnummers die nog steeds op het repertoire staan, aangevuld met allerlei nieuw werk en eigentijdse arrangementen.

De zaal gaat open om 14:30. Het concert begint om 15:15. Kaarten zijn te koop voor tien euro via cafedezon.com

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing