Theater en tango in Café De Zon.

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Voor wie niet van voetbal houdt, maar vrijdag toch een vleugje Argentinië wil proeven, kan zijn hart ophalen in Café De Zon. Het Volksoperahuis speelt er op 9 december de voorstelling ‘De moed om te vertrekken’ en daarin staat de tango centraal. Na afloop is er meer muziek en kan er gedanst worden.

De Moed om te  Vertrekken is een ontdekkingstocht naar de wereld van de Tango. Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. Zij gingen het avontuur tegemoet en reisden naar een onbekende bestemming, op zoek naar een beter bestaan. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek- en dansvorm op: de Tango.

Zanger Kees Scholten van het Volksoperahuis ontwikkelde een passie voor de Tango en ontdekte dat het meer is dan alleen een dans. Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere liederen die hij tegenkwam begon hij zelf vertalingen te maken van deze teksten en dook zo dieper in dit fascinerende genre.

Deze  gezongen vertalingen  nemen je mee  naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Liederen over illusie, liefde en frustratie. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Begeleid door Margreet Markerink op piano en Emmy Storms (of Gustavo Cabrera) op viool.

Na afloop van de voorstelling is er milonga: zelf tango dansen! Met een deejay uit de tangowereld.

Het Volksoperahuis bestaat uit liedjeschrijver en componist Jef Hofmeister en acteur en zanger Kees Scholten. Aangevuld met gastmuzikanten. Zij speelden al eerder succesvolle voorstellingen in Café De Zon. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor vrijdag, meer informatie is te vinden op cafedezon.com

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing