Themabijeenkomst over veiligheid Wijk aan Zee

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Op dinsdag 25 augustus 2015 vindt in dorpshuis De Moriaan een themabijeenkomst plaats over veiligheid in het dorp. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Beverwijk en is bedoeld voor alle inwoners en ondernemers van Wijk aan Zee.  
Er zal onder meer gesproken worden over de bevindingen van de veiligheidsschouw, die op de middag ervoor zal worden gehouden met bewoners en professionals. Ook het professionaliseren van de WhatsAppgroep, het project Waaks en het organiseren van een 'donkere plekken schouw' komen aan de orde.

Burgerinitiatief
Na een aantal auto-inbraken in Wijk aan Zee hebben bewoners begin 2015 een Facebookpagina en Whatsappgroep opgericht. De gemeente heeft dit burgerinitiatief ondersteund door een werkgroep op te richten, waarin naast de initiatiefnemers ook de gebiedsmanager en de ambtenaar Openbare Orde & Veiligheid zitting hebben.

Deze werkgroep heeft de themabijeenkomst Veiligheid georganiseerd in overleg met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. In het Uitvoeringsplan Integrale Veiligheid 2015 staat dat de gemeente minimaal twee burgerinitiatieven op het gebied van Veiligheid faciliteert. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing