Themamiddag over water op De Baak

Door: Ab Jenema

IJMOND - Woensdag 29 maart staat kinderboerderij de Baak van 14.00 tot 16.00 uur in het teken van water. Met een waterspeurtocht en waterproefjes leren kinderen meer over water. Voor volwassenen is er informatie te vinden over wateroplossingen voor de eigen tuin.

Speurtocht en informatie
Deze woensdagmiddag worden er op kinderboerderij De Baak verschillende activiteiten georganiseerd die alles te maken hebben met water. Rondom de kinderboerderij kunnen kinderen onder andere meedoen aan een waterspeurtocht of een plantje planten in een gesloten waterhuishouding. Voor volwassenen zijn er deze middag verschillende ideeën voor een watervriendelijke tuin. Tegenwoordig is een stenen tuin de modetrend, maar met een aantal simpele oplossingen lokt u vlinders, vogels en andere insecten naar uw eigen tuin. Zo is er een opstelling voor een groen dak en krijgt u ideeën voor kleine tuinen. Iedereen is welkom, deelname is gratis.

Operatie Steenbreek
Gemeente Beverwijk sluit zich aan bij Operatie Steenbreek. Deze organisatie wil burgers
enthousiasmeren en informeren over het belang van een groene in plaats van versteende tuin. Kinderboerderij De Baak doet mee met het vergroenen van het terrein. Kinderen kunnen een plantje planten op het terrein van De Baak. In de educatieruimte kunt u meer informatie vinden over Operatie Steenbreek.

NME Beverwijk
NME Beverwijk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijkt u op www.nmeijmond.nl, of kunt u contact opnemen via [email protected]. Volg kinderboerderij de Baak op Facebook en blijf op de hoogte van de komende NME activiteiten!

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing