Tijdelijk een rijstrook minder op N197 Velsertraverse richting de A22 Velsertunnel

Door: Jan Pronk

IJMOND - Vanaf vrijdagavond 21 januari 19.00 uur is er op de N197 Velsertraverse in de richting van de A22 Velsertunnel tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat sluit een van de twee rijstroken richting de tunnel uit voorzorg af. Uit recente inspecties is scheurvorming in het beton van het viaduct geconstateerd. Weggebruikers moeten rekening houden met mogelijk fors extra reistijd op drukke momenten.

De Velsertraverse maakt onderdeel uit van de N197 en is de aansluiting op de A22 die tussen Velsen en Beverwijk loopt. In juni vorig jaar is voor de eerste keer scheurvorming in het beton van de traverse geconstateerd. Uit voorzorg is toen een vluchtstrook boven de scheurvorming afgesloten. Uit inspecties van eind december vorig jaar blijkt nu ook scheurvorming op een andere plek in de traverse, waardoor ook hier maatregelen nodig zijn.

De komende weken doet Rijkswaterstaat nader onderzoek naar de staat van de traverse. Tot die tijd blijft de rijstrook dicht. Op basis hiervan moet meer duidelijkheid komen over wat er nodig is om de traverse op den duur weer volledig open te kunnen stellen. De traverse wordt intensief gemonitord en kan zo veilig gebruikt blijven worden. Regionale partners, zoals de provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, gemeente Beverwijk en de logistieke sector zijn geïnformeerd.

Openstellen calamiteitenboog

Om weggebruikers een alternatieve route in de richting van Amsterdam te bieden, stelt Rijkswaterstaat tijdelijk de calamiteitenboog van de A22 naar de A9 open. Hierdoor kan verkeer op de Velsertraverse ook rechtdoor en via de A22 en de A9 richting Amsterdam rijden. Daarnaast roept Rijkswaterstaat mensen op voordat ze op reis gaan eerst de verkeersinformatie te checken en bij grote drukte alternatief vervoer of tijdstip te overwegen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl<http://www.rijkswaterstaat.nl>. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing