Tijdelijke extra rijstrook Wijkertunnel bijna klaar.

Door: Ab Jenema

REGIO -Nieuwe witte strepen zitten op het wegdek en de nieuwe verlichting is geplaatst. Rijkswaterstaat legt deze week de laatste hand aan de tijdelijke extra rijstrook in de Wijkertunnel. Er staat nog een laatste test op het programma en dan is de extra rijstrook in de Wijkertunnel vrijwel klaar voor gebruik. Donderdagochtend 14 april, vóór het begin van de spits, kan het verkeer eroverheen. 

 

De tijdelijke extra rijstrook komt op de plaats van de huidige vluchtstrook. Deze week zijn eerst de oude strepen van de weg verwijderd. Daarna heeft de aannemer met een speciale verfwagen de nieuwe belijning op de weg aangebracht.

 

Onderhoudsbeurt

De Wijkertunnel is de belangrijkste omleidingsroute tijdens de renovatie van de Velsertunnel. Om het extra verkeer op te vangen, krijgt de tunnel er in beide richtingen tijdelijk een rijstrook bij. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen maanden daarnaast grondig onderhoud uitgevoerd aan de installaties in de Wijkertunnel. Zo zijn alle camera’s vervangen en zijn er extra camera’s bijgeplaatst. De verlichting in de tunnel is vernieuwd om de tijdelijke extra rijstrook te verlichten, en de borden boven de weg zijn aangepast aan drie rijstroken. Daarnaast is het systeem vervangen dat in de tunnel voor de radiocommunicatie zorgt.

 

Voorbereid op meer verkeer

‘Het onderhoudswerk dat we in de Wijkertunnel hebben uitgevoerd, moet ervoor zorgen dat de kans op storingen in de tunnel de komende maanden minimaal is,’ zegt omgevingsmanager Ilkel Taner. ‘De tunnel is nu zo goed mogelijk voorbereid op de komst van het extra verkeer.’ Begin maart kreeg Rijkswaterstaat van de gemeente Velsen de vereiste vergunning om de extra rijstrook te mogen openen.

Nachtwerkzaamheden

De Wijkertunnel is nog een aantal nachten afgesloten om de werkzaamheden af te ronden. Verkeer wordt dan omgeleid via de Velsertunnel.

Meer weten?

Vragen over de Velsertunnel kun je kwijt via de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Of ga naar www.facebook.com/velsertunnel  of naar www.rijkswaterstaat.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing